Jurnalistul Mihai Dolinschi a murit la 29 de ani. Tânărul a fost găsit fără suflare în casă

De Veronica Micu.
Publicat: 20.07.2021, 06:36.
Actualizat: 20.07.2021, 07:10

Doliu în presa sportivă din România. Jurnalistul Mihai Dolinschi a murit la doar 29 de ani. Tânărul a fost găsit fără suflare, luni seară, în locuința sa din București.

Jurnalistul Mihai Dolinschi a murit la 29 de ani. Tânărul a fost găsit fără suflare în casă

Facebook

Cauzele decesului nu sunt cunoscute.

"În această seară (19.07.2021), prin apel 112 a fost sesizat faptul că în locuința sa a fost găsit decedat un bărbat în vârstă de 29 de ani.

Cercetările au fost preluate de Parchetul de pe lângă Tribunalul București și Biroul Morți Supecte și Ucideri din Culpă din cadrul Serviciului Omoruri în vederea stabilirii cauzelor și condițiilor în care s-a produs moartea persoanei. Trupul neînsuflețit a fost ridicat și transportat la INML în vederea efectuării necropsiei", a transmis Poliția Capitalei într-un comunicat.

Cine a fost Mihai Dolinschi

Mihai Dolinschi a fost jurnalist şi comentator sportiv al Telekom Sport România şi Look Sport. În 2018, el a fost declarat cel mai bun tânăr jurnalist sportiv al anului în România.

Pe lângă fotbal, Mihai era pasionat de baschetul nord-american, aflându-se la microfonul Telekom Sport la meciurile din finala NBA 2021/2022, dintre Milwaukee Bucks şi Phoenix Suns.

Mihai Dolinschi, plâns de colegi și prieteni

Emil Grădinescu, coleg cu Mihai, a postat un mesaj emoționant pe Facebook.

"Cristi Petre mi-a povestit despre el: "e bun tare, ştie tot, luaţi-l la voi". A venit, a dat o proba şi a rămas. Repede ne-am dat seama ca am pus mâna pe un diamant. Toba de sport, pasionat pana la obsesie, nu se mai satura de munca. Făcea de toate, stiri, scripturi, la comentarii era uimitor. Avea in cap mai multe informaţii decât găseam noi pe google. Şi nu reuşeam sa îl conving sa îmi spună pe nume. "Credeţi ca şefii sunt multumiţi de mine? As vrea sa comentez mai mult. Nu vorbiţi dumneavoastră sa îmi dea 2 meciuri pe zi?". De la o vreme începuse sa comenteze noaptea meciuri din NBA. Se culca pe la 5-6 dimineaţa si o lua de la capăt. Nu am văzut atâta pasiune si energie la nimeni din breasla. Şi sunt sigur ca ar fi ajuns cel mai bun comentator din Romania. A fost o lumina printre noi, o flacara care a ars prea tare si s-a stins prea repede. Iar acum nu pot sa cred ca scriu despre Mihai la timpul trecut. Ce tragedie… Dumnezeu sa dea putere familiei sa suporte durerea. Noi o sa îţi ducem dorul , Mihai si nu o sa uitam ca am avut odată un coleg care era atât de bun ca ne obliga si pe noi sa ţinem pasul cu el. Şi in memoria ta, Mihai, vom fi buni".

"Acum fix 3 ani, prietenul meu vechi Marius Ancuța pleca la îngeri. Avea aproape 50 de ani. Astăzi o altă tragedie ne-a lovit din plin – cel mai talentat tânăr jurnalist pe care l-am cunoscut, Mihai Dolinschi, ne-a părăsit și el, la doar 29 de ani. E nedrept pentru că Mihai era tânăr, pasionat și plin de calități. Noi, ca breaslă, am pierdut. Condoleanțe familie și… lumină. RIP", a scris și jurnalistul Vlad Enachescu pe Facebook.

Un alt coleg, Silviu Tudor Samuilă deplânge moartea prematură a lui Mihai Dolinschi:

"Mihai nu mai este printre noi. Nu îmi revin. Acest copil talentat, pasionat şi plin de energie a reprezentat tot ce era mai bun în tânara generaţie de ziarişti. Nu pot să îmi imaginez ce e în sufletul părinţilor, dar mă rog să fie puternici şi mă rog pentru sufletul lui. Odihneste-te în pace, copil bun!".

Descarcă aplicaţia Observator News din Google Play sau App Store şi fii la curent cu ştirile momentului din România şi din lume.