Antena Meniu Search
x

Justiţia din Germania, pusă în faţa unui caz inedit: un bătrânel de 84 de ani avea acasă rachete, torpile şi un tanc din Al Doilea Război Mondial

Justiţia din Germania a fost pusă în faţa unei situaţii inedite şi are probleme în a soluţia un caz care datează din 2015. Un bătrânel în vârstă de 84 avea în curte un întreg arsenal din timpul celui De-al Doilea Război Mondial.

de Redactia Observator

la 27.07.2021, 11:09

Justiţia din Germania, pusă în faţa unui caz inedit: un bătrânel de 84 de ani avea acasă rachete, torpile şi un tanc din Al Doilea Război Mondial
- Profimedia

Potrivit BBC, un bătrân dintr-un orăşel din nordul Germaniei avea în curte pistole, puşti, torpile, rachete anti-aeriene şi chiar un tanc din Al Doilea Război Mondial. În iulie 2015, a fost nevoie de 20 de soldaţi ai Armatei germane şi de aproximativ 9 ore pentru ca întreg arsenalul să fie luat din curtea bătrânului şi transportat într-un poligon al Armatei.

În toată această perioadă, bătrânul a primit numeroase oferte din partea muzeelor, dar şi din partea colecţionarilor privaţi care doreau să achiziţioneze părţi din "comoara" sa. Potrivit avocatului bătrânului, un muzeu din Statele Unite ale Americii s-a oferit să cumpere tancul, un model Panzerkampfwagen V Panther, considerat a fi cel mai puternic tanc al vremii sale.

Acum, atât avocaţii apărării, cât şi procurorii încearcă să ajungă la o soluţie în acest caz. Procurorii au cerut închisoare cu suspendare şi o amendă de 500.000 de euro pentru bătrânul în vârstă de 84 de ani. Avocaţii apărării, pe de altă parte, susţin că armamentul nu mai este funcţional şi oricum bătrânul nu avea nicio intenţie să-l folosească, aşa că o amendă de 50.000 de euro ar fi cea mai potrivită pedeapsă.

Instanţa încearcă acum să determine dacă arsenalul bătrânului contravine în vreun regimului armelor de război din Germania, o lege care are prevederi extrem de stricte în ceea ce priveşte producerea, transportul sau vânzarea de arme ce pot fi folosite pe câmpul de luptă. Potrivit presei germane, o decizie clară în acest caz este aşteptată luna viitoare.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Sunteţi de acord ca permisul auto să poată fi obţinut de la 17 ani?

Observator » Evenimente » Justiţia din Germania, pusă în faţa unui caz inedit: un bătrânel de 84 de ani avea acasă rachete, torpile şi un tanc din Al Doilea Război Mondial