Antena Meniu Search
x

Curs valutar

Justiție îngăduitoare pentru Ştefan, tânărul care, beat la volan, și-a ucis doi prieteni în accidentul de la Moinești

Justiția s-a dovedit îngăduitoare pentru un tânăr de 20 de ani care s-a urcat băut la volan, fără să aibă permis auto, și și-a ucis doi prieteni într-un accident. Tragedia s-a întâmplat în noaptea de 9 noiembrie 2018, pe Drumul Naţional 2G, în apropierea municipiului Moineşti.

de Ana Maria Ghiarasim

la 30.01.2021 , 18:38

Justiție îngăduitoare pentru Ştefan, tânărul care, beat la volan, și-a ucis doi prieteni în accidentul de la Moinești Justiție îngăduitoare pentru Ştefan, tânărul care, beat la volan, și-a ucis doi prieteni în accidentul de la Moinești - Zch.ro
  • Accidentul s-a soldat cu două victime, doi minori.
  • Șoferul, care la data tragediei avea 18 ani, nu avea permis de conducere.

Ştefan Anton, care la data accidentului avea 18 ani, a fost găsit vinovat pentru ucidere din culpă şi conducere fără permis și a fost condamnat la doi ani şi patru luni închisoare cu suspendare.

Magistrații de la Judecătoria Moinești nu l-au pus sub acuzare și pentru conducere sub influenţa alcoolului, deoarece valoarea alcoolemiei (0,55 g%0 alcool pur în sânge) a fost sub limita prevăzută de lege pentru a fi incriminată a infracţiune.

Șoferul era băut și nu avea permis de conducere

Articolul continuă după reclamă

Ştefan şi-a recunoscut faptele şi a solicitat instanţei să fie judecat prin procedura simplificată. Recunoaşterea faptelor şi lipsa antecedentelor penale au fost argumente suficiente pentru judecătorul investit să soluţioneze acest caz să-i creeze convingerea că scopul pedepzei, în acest caz, poate fi atins şi fără privare de libertate, scrie adevarul.ro.

De asemenea, Judecătoria Moineşti a obligat societatea de asigurare să achite daune moarele şi materiale părinților celor două victime.

Sentinţa a stârnit nemulţumiri atât rândul familiilor, cât şi a procurorilor şi a asiguratorului. Cu toţii au contestat-o, dosarul fiind înaintat zilele trecute Curţii de Apel Bacău, instanţă ce va pronunţa sentinţa definitivă.

Ana Maria Ghiarasim Like

Ana-Maria Ghiarasim are o experienţă în presa online de mai bine de 10 ani, iar din martie 2020 este Editor de Content la Observatornews.ro.

Întrebarea zilei
Sunteţi de acord ca elevii să fie privaţi de telefoane în timpul orelor?
Observator » Evenimente » Justiție îngăduitoare pentru Ştefan, tânărul care, beat la volan, și-a ucis doi prieteni în accidentul de la Moinești