Antena Meniu Search
x

Kelemen Hunor cere demiterea ministrului de Interne, după incidentele de la Cimitirul Eroilor din Valea Uzului

Președintele UDMR Kelemen Hunor cere demiterea ministrului de Interne și a prefectului județului Harghita, după incidentele de la Cimitirul Eroilor din Valea Uzului.

de Redactia Observator

la 06.06.2019, 20:52

Kelemen Hunor, președintele UDMR
Liderul UDMR cere demiterea ministrului de Interne, Carmen Dan - Mediafax Foto via Hepta

Președintele UDMR Kelemen Hunor cere demiterea ministrului de Interne și a prefectului județului Harghita, după incidentele de la Cimitirul Eroilor din Valea Uzului.

"Cerem premierului să demită ministrul de interne și prefectul județului Harghita. Autoritățile române nu au fost capabile să asigure ordinea, iar din această cauză au avut loc acte de violență și agresiune fizică în incinta și în preajma cimitirului eroilor din Valea Uzului. Solicităm doamnei premier să îi elibereze din funcție pe ministrul de interne, Carmen Dan, și pe prefectul județului Harghita", a declarat președintele UDMR, Kelemen Hunor.

Liderul maghiar a cerut autorităților să-i identifice imediat și să-i tragă la răspundere pe cei care au recurs la agresiune fizică, s-au comportat într-un mod barbar, au pătruns cu forța în cimitirul eroilor din Valea Uzului, au distrus poarta de acces, au rupt crucile de pe morminte, generând, astfel, teamă în rândul membrilor comunității maghiare.

Kelemen Hunor a mai spus că "maghiarii care au format un lanț uman în jurul cimitirului au protestat pașnic față de ilegalitățile comise de primarul localității Dărmănești, fapte care, în ultimele zile, au fost confirmate și de autoritățile românești". 

Incidente la Cimitirul Eroilor din Valea Uzului

Joi au avut loc incidente la Cimitirul Eroilor din Valea Uzului, unde mai mulţi români şi maghiari au mers să comemoreze Ziua Eroilor. Mai multe persoane ar fi forţat cordonul de jandarmi pentru a pătrunde în cimitir. 

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

"Jandarmeria se află la Valea Uzului, avem efective, scopul nostru este de a preîntâmpina tulburarea ordinii și liniștii publice. Românii au rupt cordonul de ordine al jandarmilor și au intrat în cimitir, iar maghiarii care erau în față s-au dat la o parte și s-au retras. În cimitir are loc o slujbă religioasă și se depun coroane. Jandermeria nu a folosit forța", se arată într-o informare a Jandarmeriei.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Credeţi că se vor înmulţi atacurile urşilor în România?

Observator » Evenimente » Kelemen Hunor cere demiterea ministrului de Interne, după incidentele de la Cimitirul Eroilor din Valea Uzului