Antena Meniu Search
x

Klaus Iohannis, atac dur la adresa PSD și un nou apel public: "Dragi români, continuați să fiți responsabili!"

Klaus Iohannis a făcut un nou apel la responsabilitate, în contextul noilor măsuri de relaxare de la 1 septembrie și cu doar câteva zile înainte de redeschiderea școlilor. Președintele a adus în discuție și moțiunea de cenzură depusă de PSD dar nediscutată sau votată, pe care o consideră "cinică și iresponsabilă".

Daniel Murărescu
de Daniel Murărescu

la 02.09.2020, 18:25

Klaus Iohannis, un nou apel public: "Dragi români, continuați să fiți responsabili!"
Președintele Klaus Iohannis a susținut o conferință de presă la Palatul Cotroceni, 2 septembrie 2020 - Administrația Prezidențială
  • Președintele a acuzat PSD de "jocuri cinice" și "mize mărunte"
  • Iohannis a avertizat că pericolul reprezentat de virus nu a trecut
  • "Protejați-vă cu masca, distanță, igiena mâinilor", a îndemnat șeful statului

Observator a transmis live conferința de presă de la Palatul Cotroceni:

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

Șeful statului a precizat că, la acest moment, singurele arme împotriva SARS-CoV-2 sunt măsurile de protecție la nivel individual - masca și distanțarea fizică.

"Vreau să transmit condolente familiilor îndurerate de pierderea celor dragi. În contextul unor noi măsuri de relaxare de la 1 septembrie, dar și apropiata începe a anului școlar, fac un nou apel: dragi români, continuați să fiți responsabili! Virusul în absența unui vaccin are o singură barieră, grijă fiecăruia pentru propria persoană și pentru cei din jur. Protejați-vă cu masca, distanță, igiena mâinilor. Este deja evident că acestea sunt singurele arme pe care le avem în confruntarea cu acest virus", a declarat președintele.

Iohannis a mulțumit cadrelor medicale pentru efortul depus, însă a atenționat că lupta cu coronavirusul nu a luat sfârșit.

"Guvernul a luat și continuă să ia măsurile necesare. Sigur, nu este totul perfect și pot fi recunoscute și corectate acele erori, însă fiecare dintre noi duce singur propria lupta cu periculul infectării. În toate țările sistemele de sănătate au fost supuse unor presiuni extreme și România nu a făcut excepție. Mulțumesc încă o dată cadrelor medicale pentru devotamentul și profesionismul lor, dar lupta nu s-a încheiat, fac apel să continue muncă începută, să se organizeze și să mențînă dotarea spitalelor la un nivel ridicat pentru a avea la dispoziție tot ce este nevoie pentru ingrjirea persoanelor bolnave. Acestea sunt problemele reale ale România și autoritățile fac tot posibilul pentru a găsi rezolvări", a afirmat Klaus Iohannis.

Klaus Iohannis: Moțiunea, cinică și iresponsabilă

"Sunt unii care în loc să fie parte a acestui efort încearcă să saboteze și să pună piedici, mă refer desigur la PSD. Am asistat luni la o situație care a frizat ridicolul. Timp de zeci de minute s-a așteptat întrunirea cvorumului pentru discutarea și votarea acelei moțiuni de cenzură neavenite. Cu alte cuvinte chiar cei care au inițiat acestor demers nu au fost în stare să asigure prezența propriilor parlamentari. Am spus că este cinică și iresponsabilă această moțiune când eforturile trebuie canalizate către combaterea pandemiei și cu puține luni înainte alegerilor. Acum, după eșecul previzibil și lamentabil de luni, mă întreb cui i-a folosit toată acesta discuție politicianistă a PSD, care pur și simplu nu-și poate stăpâni setea de putere. Ce soluții pot aștepta românii de la un partid atât de lipsit de seriozitate, care acționează politic nu pentru cetățeni, ci pentru propriii membri?", a întrebat Iohannis.

Șeful statul a acuzat Partidul Social Democrat de "jocuri cinice" și "mize mărunte".

"Mulțumesc formațiunilor parlamentare care au înțeles gravitatea momentului și nu s-au alăturat unor interese strict electorale. Sper că pesediștii să ia foarte în serios această lecție și să înțeleagă că politică nu se mai poate face așa cum o fac ei de ani de zile, cu mize mărunte de partid. [...] Încetați cu aceste jocuri cinice care nu fac decât să provoace neîncredere și să pună în pericol combaterea eficientă a pandemiei", a mai spus președintele.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Evenimente » Klaus Iohannis, atac dur la adresa PSD și un nou apel public: "Dragi români, continuați să fiți responsabili!"