Antena Meniu Search
x

Klaus Iohannis: "În fața unei boli ești precaut sau ești prost, una din două"

"În fața unei boli ești precaut sau ești prost, una din două", a declarat președintele Klaus Iohannis, joi, în Piața Universității. Șeful statului a făcut referire și la anumiți politicieni care umblă "mai mult după voturi, decât după sănătatea românilor".

Daniel Murărescu
de Daniel Murărescu

la 11.06.2020, 18:09

Președintele Klaus Iohannis
Președintele Klaus Iohannis a făcut declarații după depunerea de coroane din Piața Universității - Mediafax Foto / Andreea Alexandru via Hepta

Președintele a argumentat că relaxarea totală a măsurilor de distanțare socială și a restricțiilor privind întrunirile publice nu este recomandată în acest moment.

În acest sens, președintele a adus în discuție datele ultimului raport emis de Grupul de Comunicare Strategică, precizând că 237 de noi infectări au fost confirmate în doar 24 de ore, iar la secțiile de Anestezie și Terapie Intensivă sunt în continuare 153 de pacienți.

Referitor la condiţiile PSD pentru a vota prelungirea stării de alertă, șeful statului a spus că nu-şi doreşte prelungirea stării de alertă cu măsurile care acum sunt în vigoare, dar că vrea o variantă mai simplă, mai suplă, subliniind că unii fug după voturi.

"Nu ne dorim acest lucru. Nu a dorit nimeni această epidemie, această pandemie. Ea a venit peste noi că am avut o guvernare sau alta, eu sunt mulţumit că am avut o guvernare liberală cu care am putut să gestionăm situaţia. Din păcate, nu s-a terminat. Cu toţii ne-am fi dorit. Este încă în comunitate virusul şi pentru ca Guvernul să aibă pârghiile necesare este nevoie de prelungirea stării de alertă. Eu nu-mi doresc prelungirea stării de alertă cu măsurile care acum sunt în vigoare. Vreau o variantă mai simplă, mai suplă", a precizat Iohannis.

Klaus Iohanni: "Nu vă supărați, ce dovezi așteaptă?"

"Am văzut cu toţii că sunt unii politicieni care mai mult fug după voturi decât după sănătatea românilor, care spun că putem să ne relaxăm cu totul şi că nu este nevoie de aceste măsuri şi că să vină specialiştii cu dovezi. Nu vă supăraţi: ce dovezi aşteaptă, altele decât cele care sunt comunicate zilnic. 237 de noi infectaţi de ieri până astăzi, avem noi şi noi decese. Epidemia este între noi, virusul este în comunitate. Orice raţiune normală ne spune să fim precauţi. Ori eşti precaut, ori eşti prost" a mai declarat Klaus Iohannis.

Declarațiile au fost făcute în contextul în care președintele a depus, joi, o coroană de flori la Monumentul dedicat Mineriadei din 13-15 iunie 1990 și la Monumentul "Kilometrul zero al democrației", cu prilejul marcării a 30 de ani de la "Fenomenul Piața Universității" și Mineriada din 13-15 iunie 1990.

- Știre în curs de actualizare - 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Evenimente » Klaus Iohannis: "În fața unei boli ești precaut sau ești prost, una din două"