Video

Klaus Iohannis, la Institutul Fundeni: "Mai avem încă mult de luptat, pentru a ţine această pandemie sub control"

De Veronica Micu.
Publicat: 22.11.2020, 10:14.
Actualizat: 22.11.2020, 10:35

Klaus Iohannis a făcut declaraţii, după vizita efectuată, în această dimineaţă, la Institutul Clinic Fundeni, acolo unde a inaugurat un nou sistem modular pentru ATI.

Klaus Iohannis, la Institutul Fundeni: Mai avem încă mult de luptat, pentru a ţine această pandemie sub control

Preşedintele a spus că presiunea asupra ATI este foarte ridicată, iar numărul morților este mult prea mare, făcând un apel la populaţie să respecte normele sanitare.

"Numărul de decese provocate de acest virus necruțător este în continuare prea mare. La fel, presiunea pe secțiile ATI se menține la cote foarte înalte și de aceea am hotărât împreună cu ministrul Sănătății să intensificăm eforturile pentru a crește numărul de locuri în ATI.

Am ținut să vin la Fundeni pentru a le transmite medicilor din ATI că efortul lor este foarte apreciat (...) Compartimentele modulare sunt o soluție. Containerul este dotat cu toată aparatura necesară și este foarte util.

Am vizitat și sistemul modular dedicat copiilor, care de asemenea este dotat cu aparatură de ultimă oră. (...) Deși sunt semne pozitive, mai avem încă mult de luptat împreună pentru a ține pandemia sub control”, a precizat Klaus Iohannis.

Principalele declaraţii ale preşedintelui Klaus Iohannis:

Întrebat de jurnalişti dacă, în următoarele săptămâni, este posibilă carantinarea Capitalei, şeful statului a spus că "avem deja măsuri de carantinare luate și au început să apară primele rezultate, creșterea răspândirii virusului a încetat".

Președintele Klaus Iohannis a declarat că nu-și va mai petrece weekend-ul la Sibiu atâta timp cât localitatea este în carantină.

”Dacă ne-am întâlnit în București, vă dați seama că nu sunt la Sibiu. Nu, nu am de gând să merg în Sibiu cât timp este carantinat, dar motivul principal este că avem foarte, foarte multă treabă aici și stau să mă ocup de aceste lucruri, nu să-mi petrec weekend-ul la Sibiu”, a conchis preşedintele Klaus Iohannis.

Descarcă aplicaţia Observator News din Google Play sau App Store şi fii la curent cu ştirile momentului din România şi din lume.