Antena Meniu Search
x

Klaus Iohannis, noi declarații despre majorările de pensii și alocații: "Nu este posibil să împarți bani care nu există"

Klaus Iohannis a declarat, miercuri, în conferința de presă organizată la Palatul Cotroceni, că "toată lumea își dorește să câștige mai bine și guvernanții să dea bani mai mulți, însă trebuie să existe acești bani".

Daniel Murărescu
de Daniel Murărescu

la 19.08.2020, 18:51

Klaus Iohannis
Președintele Klaus Iohannis a susținut o conferință de presă la Palatul Cotroceni - Administrația Prezidențială
  • Klaus Iohannis susține că vor mai avea loc majorări, în funcție de revenirea economiei
  • "Este o majorare atât cât s-a putut acum", a precizat președintele

Precizarea vine în contextul în care președintele a fost întrebat cum vor fi respectate legile privind majorările de pensii și alocații.

Observator a transmis live declarațiile lui Klaus Iohannis:

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

Președintele a punctat că, deși economiștii repetă că majorările nu pot fi făcute în contextul pandemiei de coronavirus, a solicitat Executivului condus de Ludovic Orban să le majoreze "atât cât se poate".

"Nimeni nu şi-a dorit această pandemie. Absolut nimeni nu cred că şi-a dorit pentru România o criză economică. Dar epidemia a venit şi în consecință a apărut şi criza economică. Aici suntem și lucrurile trebuie rezolvate. În paralel, cred că lumea vrea să câştige mai bine şi guvernanţi doresc să dea bani mai mulţi oamenilor care au aşteptări, însă pentru a face posibil acest lucru trebuie să existe acești bani. Nu este posibil să împarți bani care nu există și dacă România intră în criză și veniturile se reduc e clar că nu se pot mări cheltuielile. E un lucru absolut simplu de calculat. Totuşi, eu am spus de la bun început şi mă bucur că în PNL s-au găsit foarte mulţi politicieni care au aceeaşi părere, am spus că nu putem ca pensionarii şi copiii să plătească nota de plată pentru această epidemie şi pentru recesiunea economică, Și atunci, cu toate că marea majoritate a economiștilor au repetat în nenumărate rânduri că nu se pot majora nici pensiile și nici alocațiile, am solicitat Guvernului să găsească soluții să le majoreze atât cât se poate. Totuși au venit cu o soluție de majorare a alocațiilor în etape, o soluție foarte potrivită, iar majorarea punctul de pensie se realizează totuși. [...] Este o majorare atât cât s-a putut acum. Mai încolo, când economia își va reveni, se vor cauta soluții pentru majorări ulterioare​", a transmis Iohannis.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Evenimente » Klaus Iohannis, noi declarații despre majorările de pensii și alocații: "Nu este posibil să împarți bani care nu există"