Antena Meniu Search
x

Klaus Iohannis o felicită pe Maia Sandu pentru câștigarea alegerilor prezidențiale din Republica Moldova

Klaus Iohannis a felicitat-o pe Maia Sandu pentru câștigarea alegerilor prezidențiale din Republica Moldova, într-o postare făcută pe Twitter în care președintele spune că cetățenii au ales ”continuarea drumului european și democratic”.

Ana Maria Ghiarasim
de Ana Maria Ghiarasim

la 16.11.2020, 08:12

Klaus Iohannis o felicită pe Maia Sandu pentru câștigarea alegerilor prezidențiale din Moldova
Klaus Iohannis o felicită pe Maia Sandu pentru câștigarea alegerilor prezidențiale din Moldova - Mediafax Foto / Andreea Alexandru via Hepta
  • Maia Sandu, candidata proeuropeană, a câștigat alegerile prezidențiale din Republica Moldova la un scor categoric.
  • Maia Sandu, în vârstă de 48 de ani, devine astfel prima femeie președinte din istoria țării.

Maia Sandu, candidata proeuropeană, a câștigat alegerile prezidențiale din Republica Moldova la un scor categoric, potrivit primelor rezultate oficiale comunicate de Comisia Electorală Centrală. 

”O felicit pe @sandumaiamd pentru câștigarea alegerilor prezidențiale din #RepublicaMoldova! Cetățenii au ales continuarea drumului european și democratic, un drum al progresului! România va rămâne alături de Rep. Moldova în eforturile reale de modernizare, democratizare și apropiere de UE”, a transmis Iohannis.

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

Maia Sandu, în vârstă de 48 de ani, devine astfel prima femeie președinte din istoria țării. Maia Sandu l-a învins pe actualul președinte, socialistul Igor Dodon, cu un scor de peste 57%.

Republica Moldova va avea pentru prima dată o femeie în fruntea ţării. Maia Sandu a fost prim-ministru în Moldova şi ministru al Educaţiei. Are un master în Administraţie Publică obţinut la Harvard şi a fost consiliera directorului executiv al Băncii Mondiale pentru doi ani.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Evenimente » Klaus Iohannis o felicită pe Maia Sandu pentru câștigarea alegerilor prezidențiale din Republica Moldova