Antena Meniu Search
x

Update Klaus Iohannis: Pandemia nu a dispărut. În România vor veni 300 de ventilatoare şi prima tranşă din testele rapide

Președintele Klaus Iohannis a făcut o declarație de presă, marți, după ședința de lucru privind gestionarea epidemiei de Covid-19 și campania de vaccinare, la care au luat parte premierul interimar Nicolae Ciucă, ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, și secretarul de stat Raed Arafat.

Ana Maria Ghiarasim
de Ana Maria Ghiarasim

la 08.12.2020, 17:03

Klaus Iohannis, declaratie de presa la Palatul Cotroceni
Klaus Iohannis, declaratie de presa la Palatul Cotroceni - Presidency.ro
  • Klaus Iohannis a anunţat că în România vor veni 300 de ventilatoare în următoarea perioadă.

Declarațiile președintelui Klaus Iohannis:

Tocmai s-a încheiat o ședință de lucru pe care am avut-o cu domnul Nicolae Ciucă, Prim-ministru interimar începând de astăzi, cu ministrul Sănătății și cu alți specialiști – secretarul de stat Arafat, domnul doctor Gheorghiță, care se ocupă de campania de vaccinare.

Este absolută nevoie de o concentrare maximă pe gestionarea pandemiei. Chiar dacă am avut alegeri, chiar dacă atenția s-a mutat pentru puține zile pe altceva, pandemia nu a dispărut și chiar dacă avem în continuare un număr relativ limitat de infectări noi, putem să observăm cu ușurință că, de exemplu, astăzi, din păcate, am avut peste 200 de decese. Secțiile de Terapie Intensivă sunt sub o mare presiune, spitalele în general, și suntem hotărâți ca toate aceste chestiuni să fie gestionate în continuare bine până când, sigur, se va forma un nou guvern și va prelua și va duce mai departe această gestiune.

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

România primește prima tranșă de teste rapide

Sunt câteva vești bune în această zonă. Bunăoară, sunt aproximativ 300 de ventilatoare care se livrează în următoarele zile și, prin asta, se va extinde capacitatea secțiilor de Terapie Intensivă. În mai puțin de o săptămână, va veni prima tranșă din 3 milioane de teste rapide care sunt deja comandate. Și, pentru a veni în sprijinul pacienților cu forme mai grave, sunt deja în curs de instalare aproximativ 500 de concentratoare de oxigen.

Deci, iată, se lucrează, se lucrează rapid, se lucrează pentru a extinde capacitatea spitalelor, pentru a putea primi bolnavii.

Evident, rolul nostru, al celorlalți, este în continuare să ne protejăm, să-i protejăm pe ceilalți, pentru a da o șansă medicilor, personalului medical, să se ocupe de pacienții cu probleme dificile.

Voi rămâne în continuare conectat cu această zonă și avem deja pași importanți făcuți în pregătirea campaniei de vaccinare, dar despre asta mai multe în zilele următoare”.

Record negativ de decese din cauza noului coronavirus, marţi

Autorităţile au anunțat pentru marți, 8 decembrie 2020, că au fost înregistrate 7.439 cazuri noi cu coronavirus în ultimele 24 de ore, din 29.151 teste, şi 213 de morţi, număr record.

Până astăzi, 8 decembrie, pe teritoriul României, au fost confirmate 524.675 de cazuri de persoane infectate cu noul coronavirus (COVID – 19).

416.797 de pacienți au fost declarați vindecați.

În urma testelor efectuate la nivel național, față de ultima raportare, au fost înregistrate 7.439 cazuri noi de persoane infectate cu SARS – CoV – 2 (COVID – 19), acestea fiind cazuri care nu au mai avut anterior un test pozitiv.

Până marţi, 12.660 de persoane diagnosticate cu infecție cu SARS – CoV – 2 au decedat.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Evenimente » Klaus Iohannis: Pandemia nu a dispărut. În România vor veni 300 de ventilatoare şi prima tranşă din testele rapide