Antena Meniu Search
x

Klaus Iohannis prelungește starea de urgență cu 30 de zile

Klaus Iohannis a anunțat, luni, într-o declarație de presă, că va prelungi starea de urgență cu încă 30 de zile.

Daniel Murărescu
de Daniel Murărescu

la 06.04.2020, 16:04

Klaus Iohannis
Starea de urgență pe teritoriul României va fi prelungită cu 30 de zile, a anunțat președintele Klaus Iohannis - captură video Administrația Prezidențială via Facebook

Klaus Iohannis a anunțat, luni, într-o declarație de presă, că va prelungi starea de urgență cu încă 30 de zile, în contextul epidemiei de coronavirus.

"Este nevoie de prelungirea stării de urgență pentru a ține evoluția epidemiei sub control! La începutul săptămânii viitoare voi emite un nou decret, care va extinde starea de urgență cu încă o lună de zile. Nu este momentul să ne relaxăm, dimpotrivă, toți experții și toți medicii ne spun că limitarea infectării cu noul coronavirus depinde de felul în care urmăm indicațiile autorităților. Dacă nu vom face acest lucru, este posibil să ajungem în situația foarte gravă în care se află alte țări. Așadar, este clar: Nu suntem încă la vârful epidemiei. Să fim atenți, să nu fim panicați și să respectăm măsurile dispuse de autorități! Mențineți izolarea! Nu vă întâlniți! Nu ieșiți din casă decât atunci când aveți o problemă de rezolvat, când mergeți la serviciu, când mergeți să cumpărați alimente! Evitați orice contact fizic! Boala se răspândește de la om la om. Nu dați mâna, nu vă îmbrățișați, stați la distanță față de alte persoane!", a transmis președintele.

Astfel, starea de urgență, valabilă până pe 15 aprilie, va fi prelungită cu încă o lună, până pe data de 15 mai.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Preferaţi ca pentru masa de Paşte să preparaţi cât mai multe produse în casă, pentru a evita E-urile?

Observator » Evenimente » Klaus Iohannis prelungește starea de urgență cu 30 de zile