Antena Meniu Search
x

Video Leşuri de animale îngropate într-o comună din Alba, focar de infecţie pentru locuitorii din zonă: "Avem aici sute de tone, s-au adunat ciorile, păsările răpitoare"

România riscă să se transforme într-o uriaşă groapă de gunoi. Pentru că nu costă şi nu e nevoie de acte, deşeurile sunt aruncate peste tot. Un nou exemplu incredibil vine din judeţul Alba. În apropierea autostrăzii, a fost descoperită o groapă uriaşă în care cineva a încercat să scape de sute de tone de leşuri de animale. Cine anume? Autorităţile ridică deocamdată din umeri.

Alex Prunean
de Alex Prunean

la 26.06.2021, 20:40

Vezi și

Sute de tone de animale îngropate aici. Este descoperirea înfiorătoare făcută de autorităţi pe păşunea comunei Mirăslău, din judeţul Alba. O groapă uriaşă, în care au fost aruncate cadavrele a zeci de animale şi peste care s-a pus pământ, să ascundă urmele. O zonă care s-a transformat într-un focar de infecţie.

Geana Florin, activist de mediu: "Avem aici sute de tone de leşuri de animale moarte, s-au adunat ciorile, păsările răpitoare, zonă cu potenţial turistic".

Locul se află la nici 200 de metri de autostrada Sebeş - Turda, dar este ascuns după o colină.

Alex Prunean, reporter Observator: "Groapa imensă plină cu leşuri de animale se află în plin câmp la nici 500 m faţă de cea mai apropiată casă. De câteva zile, afară, sunt peste 30 de grade, deci imaginaţi-vă mirosul de aici, având în vedere că îl simt puternic chiar şi prin această masca, extrem de groasă".

Pe acelaşi subiect

"E băgat, e astupat. E şi aici, tot aşa, e astupat".

Scheletele vechi ne arată că situaţia nu este de azi - de ieri. Cu toate acestea, nu a atras atenţia nimănui. Nici localnicilor, nici  autorităţilor. 

Costan Ciprian, viceprimar Mirăslău: "Am verificat şi e terenul primăriei.

Reporter: Este o zonă prin care nu prea trece nimeni, niciun angajat al primăriei? Sunt nişte gropi destul de vechi acolo.

Nu, ce să facem pe teren? Nu, nu am trecut.

Reporter: E un focar acolo.

Un focar".

Zona a fost împânzită de politişti şi de comisari ai gărzii de mediu. Au venit, au constatat şi deocamdată atât. Nu se ştie cine este autorul, chiar dacă unele cadavre mai au elemente de identificare.

Adevărate focare de infecţie

"Sunt mai multe crotalii. Să nu credeţi că este doar unul. Crotal este un fel de paşaport al animalului, tot traseul lui, unde figurează, cine l-a sacrificat". 

Reprezentanţii singurului abator din zonă spun că au contract cu o firmă care le preia resturile zilnic.

"De la mine nu au cum să fie. Eu tot ce am, eu predau la Protan". Primăria din Mirăslău va fi amendată pentru că totul s-a întâmplat pe terenul statului. 

Danuţ Halalai, sef Garda de Mediu Alba: "Am dispus măsuri ca imediat să se ia legătura cu o firmă specializată şi să se poată duce aceste deşeuri animaliere la un Protan pentru eliminare. Totodată, primăria Miraslău va fi sancţionată contravenţional".

Autorităţile susţin că astfel de gropi clandestine există peste tot în România, dar sunt foarte greu de descoperit. 

Dacă aţi surprins imagini care pot deveni o ştire, ni le puteţi trimite prin formularul Fii Observator, pe WhatsApp la numărul 0722.699.800, pe pagina de Facebook Observator sau pe mail, la adresa [email protected].

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Fii Observator » Leşuri de animale îngropate într-o comună din Alba, focar de infecţie pentru locuitorii din zonă: "Avem aici sute de tone, s-au adunat ciorile, păsările răpitoare"