Antena Meniu Search
x

Video La picnic cu Regele Charles. 40 de localnici din Valea Zălanului au avut parte de experiența vieții lor: "E o mare onoare pentru noi"

Sărutări, îmbrăţişări şi o prietenie dincolo de cuvinte. Aşa a fost primit Regele Charles în Valea Zălanului. În a doua zi a vizitei în România, Majestatea Sa a invitat 40 de localnici la un picnic, un gest simplu şi elegant, extrem de apreciat de oameni. Pe mesele din poiană au fost deserturi, pâine de casă, dulceaţă şi miere, iar un chef adus din Marea Britanie a făcut onorurile. 

Bianca Iacob
de Bianca Iacob

la 03.06.2023, 20:21

Vezi și

A străbătut cale lungă să-i ajungă, exact ca în poveşti. Regele Charles a ieşit la pas pe uliţele de pe Valea Zălanului, în a doua zi a vizitei sale în România. Relaxat, zâmbitor şi îmbrăcat lejer, cu un binoclu de gât şi baston, regele pare de-al locului.

Bianca Iacob, reporter Observator: Este momentul în care Majestatea Sa pleacă în sat, la picnic cu localnicii, oamenii simpli şi totodată momentul în care un rege poate coborâ de pe tron cu uşurinţă printre oamenii simpli.

Regele Charles: E minunant!  E mereu minunat în România! Iubesc să vin în România.

Şi iubeşte oamenii de aici pentru firescul lor şi dragostea pe care i-o poartă. Unii au străbătut zeci de kilometri pentru a întâlni un rege. 

Pe acelaşi subiect

Regele Charles a invitat la picnic 40 de săteni

Regele Charles a invitat la picnic 40 de săteni în grădina domeniului Prințului George, primit în dar la botez.

Feretz Boldizar, preot catolic: Sunt invitat la masă cu Regele şi e o mare onoare pentru noi. Am adus nişte dulciuri ca să ne simţim bine acolo.

Pentru festinul în poiană, a venit chiar şi un chef din Marea Britanie. Mesele au fost încărcărcate cu deserturi, pâine de case, dulceaţă şi miere. Majestatea Sa a trecut pe la fiecare, a salutat şi îmbrăţişat pe toată lumea.

Apoi a explorat dealurile din Valea Zălanului. Înainte de a se retrage la reşedinţa sa, după ce i-am atras atenţia că e aşteptat de oameni, Regele a mai stat puţin de vorbă cu oamenii la poartă, după obiceiul locului.

Bianca Iacob, reporter Observator: După trei ore petrecute cu sătenii şi pe dealurile din Valea Zălanului, Majestatea Sa s-a întors acasă, la odihnă.

Majestatea s-a ajuns seara trecută în Transilvania, după un drum de trei ore şi jumătate din Capitală Zeci de săteni l-au aşteptat ore bune. Cu flori, şi cu un gând bun, ca pe un prieten vechi. Legtura dintre rege şi localnici e dincolo de cuvinte. La intrarea în curte, monarhul a fost întâmpinat de bunul său prieten, contele Tibor Kalnoky.

Ofițer de presă al contelui Tibor Kalnoky: Contele speră că şederea Majestății Sale va fi la fel de plăcută, armoniosă şi tihnită, precum au fost toate vizitele sale private, în ultimul deceniu.

După o noapte de odihnă, tot contele Kalnoky a fost cel care l-a vizitat prima dată pe rege. Rebeca si John au aflat de România după ce ţara noastră a fost promovată chiar de Regele Charles. Nu se aşteptau să dea nas în nas cu Majestatea Sa pe străzile din sat.

Rebeca si John: Am venit aici să vizitez România. Nu am ştiut că Regele Charles este aici.

Regele Charles al III-lea va sta la noi până pe 6 iunie. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Ce alegeți de 1 Mai, grătar la pădure sau grătar la terasă?

Observator » Evenimente » La picnic cu Regele Charles. 40 de localnici din Valea Zălanului au avut parte de experiența vieții lor: "E o mare onoare pentru noi"