Antena Meniu Search
x

Video Lacrimi pentru preotul Cristian, mort în accidentul din Cluj: "Era de o bunătate şi de o credinţă desăvârşită. Va rămâne mereu în inimile noastre"

Un accident îngrozitor a distrus familia unui preot iubit de întreaga comunitate. Părintele era la volan când a intrat pe contrasens. A murit pe loc, iar soţia lui este în stare gravă la spital. Pe bancheta din spate era fetiţa pe care au înfiat-o. Norocul ei a fost că se afla în scaunul pentru copii. Vă avertizăm că imaginile accidentului, surprinse de o cameră de bord, vă pot afecta emoţional!

Alex Prunean
de Alex Prunean

la 08.07.2021, 20:55

Vezi și

În localitatea Mihăieşti, din Cluj, maşina condusă de preot iese în mod inexplicabil de pe şosea. Bărbatul trage brusc de volan, încercând să se redreseze, dar ajunge pe contrasens şi se zdrobeşte de o basculantă.

"Am auzit o bufnitură, ne-am întors şi ne.am uitat în spate şi am văzut un praf acolo, fiare împrăştiate şi o basculă a sărit peste şanţ dincolo". 

Preotul în vârstă de 41 de ani a murit pe loc. Preoteasa a fost scoasă din maşină şi dusă la spital de un elicopter.  

Flavia Topan - purtător de cuvânt Spitalul Judeţean de Urgenţă Cluj: "Se află internată pe secţia de terapie intensivă, în stare critică, iar colegii mei sunt rezervaţi în privinţa şanselor sale de supravieţuite".

Pe acelaşi subiect

Lacrimi pentru preotul Cristian

Fetiţa lor, de patru ani, a scăpat ca prin minune doar cu o fractură uşoară. Scaunul pentru copii a salvat-o.

Alex Prunean, reporter Observator: "Impactul a fost atât de puternic încât până şi scaunul în care se afla copilul a fost mişcat de la locul lui. Pentru că a fost prins corect cu centurile de siguranţă, fetiţa a rămas fixă în el, astfel că şocul a fost mult redus". 

"Fetiţa nu cred că a păţit nimic, numai a luat-o şi a pus-o în salvare şi-am auzit strigând: "Mami, mami". 

Alex Prunean, reporter Observator: "În cazul unui accident, un astfel de scaun poate face diferenta intre viata si moarte. Spre exemplu, la impact, un copil cu o greutate de 9 kg poate fi supus unei forţe de decelerare de până la 270 de kg. Această forță este de 10 ori mai ridicată decât forța la care sunt expuși astronauții când se lansează o rachetă!"

Preotul Cristian Biru a fost mai mult decât un părinte. Chiar şi pentru propriul copil. Fetiţa de 4 ani era adoptată de preot şi de soţia lui. Din luna februarie, el slujea la mica biserică greco-catolică din Sălăjeni, județul Sălaj.

Aurelia Ciocean, enoriaşă: "Avea o familie frumoasă, era de o bunătate şi de o credinţă desăvârşită.  Va rămâne mereu în inimile noastre. Dumnezeu să-l ierte şi să-l odihnească".

"De câte ori m-a văzut aici în drum, chiar m-a luat la ocazie", spune altcineva.

Părintele studiase filosofie şi teologie în Franţa. În momentul tragediei, el şi familia lui mergeau acasă, în Zalău.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Sunteţi de acord ca permisul auto să poată fi obţinut de la 17 ani?

Observator » Evenimente » Lacrimi pentru preotul Cristian, mort în accidentul din Cluj: "Era de o bunătate şi de o credinţă desăvârşită. Va rămâne mereu în inimile noastre"