Antena Meniu Search
x

Video Lacul Morii s-ar putea transforma în bază olimpică pentru canotaj. Autorităţile speră că proiectul să fie finalizat până anul viitor

Actualii, dar și viitorii campioni ai canotajului românesc ar urma să aibă o bază de antrenament chiar pe Lacul Morii. De altfel, singura din București. Cu toate că, în acest moment, lipsește aprobarea celor de la Apele Române, reprezentanții Federației speră ca noua bază sportivă să fie gata până în vara anului viitor.

de Florina Ilicea

la 27.09.2022, 20:44

Vezi și

Lacul Morii ar putea deveni prima bază olimpică pentru canotaj din Capitală. Aici se vor antena sportivii care vor participa la Jocurile Olimpice de vară din 2028, de la Los Angeles. Într-un scenariu optimist, baza ar putea fi deschisă în mai puţin de un an. "Infrastructura sportivă este lucrul care lipseşte României, la această oră. Canotajul suferă foarte mult din acest punct de vedere. După 1990 multe baze nautice s-au desfiinţat", a declarat Sandu Pop, secretat FR Canotaj.

Nu se ştie cât va costa amenajarea noii baze sportive

Mai este nevoie doar de aprobare de la Apele Române. "Cred că este doar o formalitate, pentru că, canotajul nu afectează nici din punct de vedere constructiv lacul, nici din punct de vedere al protecţiei mediului, apele", a declarat Sandu Pop, secretat FR Canotaj. Aici se vor putea practica mai multe tipuri de canotaj, dar şi alte sporturi. Cei mici vor avea posibilitatea de a călca pe urmele marilor noştri campioni. "Din câte am observat, în Bucureşti nu sunt încurajaţi copiii să vină spre sport. Sunt rare cazurile în care părinţii îşi duc copiii la bazine de înot. Sigur şi din Bucureşti există o grămadă de copii care pot deveni campioni olimpici şi campioni mondiali", a declarat Magdalena Rusu, canotoare olimpică.

"Terenul acolo permite inclusiv dezvoltarea de baze sportive pentru tenis, pentru baschet, pentru terenuri care nu presupun terenuri foarte mari ca la fotbal şi care să fie la dispoziţia comunităţii", a declarat Ciprian Ciucu, primarul Sectorului 6. Deocamdată, nu se ştie cât va costa amenajarea noii baze sportive.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Evenimente » Lacul Morii s-ar putea transforma în bază olimpică pentru canotaj. Autorităţile speră că proiectul să fie finalizat până anul viitor