Antena Meniu Search
x

Lanţul hotelier Marriott, ţinta unui atac cibernetic. 500 de milioane de clienţi afectaţi

O bază de date cu rezervări la hotelurile Starwood, parte a lanţul hotelier Marriott, a fost ţinta unui atac cibernetic. Până la 500 de milioane de persoane ar putea fi afectate.

Lanţul hotelier Marriott, ţinta atac cibernetic
Lanţul hotelier Marriott a fost ţinta unui atac cibernetic. 500 de milioane de persoane ar fi afectate - ImagineChina via Hepta

O bază de date cu rezervări la hotelurile Starwood, parte a lanţul hotelier Marriott, a fost ţinta unui atac cibernetic. Până la 500 de milioane de persoane ar putea fi afectate.

Informaţiile personale ale clienţilor care au făcut rezervări de camere la hotelurile Starwood ale lanţului hotelier Marriott, au fost accesate de persoane neautorizate.

Atacul cibernetic ar fi vizat informaţiile privind cardurile de credit ale clinţilor, care ar putea fi folosite pentru a fura bani, este avertismentul lansat de Marriott.

Atacatorii ar fi reuşit să fure şi codurile necesare pentru a decripta şi citi informaţiile din baza de date de la Marriott.

Pe acelaşi subiect

„Regretăm că acest incident a avut loc. Nu le-am oferit oaspeţilor ce meritau şi ne-am dezamăgit pe noi înşine. Facem tot ce putem pentru a ne susţine oaspeţii şi folosim această lecţie pentru a face lucrurile mai bine în viitor”, a declarat Arne Sorenson, preşedintele Marriott.

Jurnaliştii de la The Independent susţin că până la 500 de milioane de persoane ar putea fi afectate de atacul cibernetic de la Marriot

Sursa: News.ro

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

35 de lei kilogramul de carne de miel înainte de Paşte. Consideraţi preţul acceptabil?

Observator » Evenimente » Lanţul hotelier Marriott, ţinta unui atac cibernetic. 500 de milioane de clienţi afectaţi