Antena Meniu Search
x

Video "Le îngroapă la marginea satului". Primarul și vicele din Cochirleanca, în Buzău, au fost reţinuţi. Acuzaţiile care li se aduc au şocat localnicii

Caz incredibil în judeţul Buzău! Comuna Cochirleanca a rămas "a nimănui" după ce primarul, viceprimarul, dar şi un alt angajat al primăriei au fost reţinuţi pentru 24 ore. Cei trei sunt cercetaţi într-un dosar penal privind gestionarea dezastruoasă a deşeurilor şi apelor uzate din localitate. Alarma a fost dată de Garda de Mediu, care a trimis mai multe rapoarte în urma controalelor făcute în zonă. 

de Redactia Observator

la 12.04.2024, 09:10

Vezi și

- Domnule primar, se susţine că aţi ars şi îngropat gunoaie...

- Nu se susţine nimic, nu. 

- Şi atunci care este problema?

Cantități uriașe de deșeuri printre care şi grămezi de rămăşiţe osoase, dar şi un utilaj care le îngroapă la marginea localității. Sunt imaginile dezolante care au intrat în posesia anchetatorilor. Astfel, au descins ieri la primăria Cochirleanca, dar şi la alte sedii ale instituţiei şi chiar la domiciile persoanelor cercetate, de unde au ridicat mai multe probe. Acuzaţiile care li se aduc celor trei inculpaţi au şocat o întreagă comunitate.

Pe acelaşi subiect

Primarul şi viceprimarul ar fi incinerat şi eliminat ilegal gunoaie direct în sistemul de canalizare al comunei

Cei trei au colectat, au incinerat şi au eliminat ilegal gunoaie de la gospodării, direct în sistemul de canalizare al comunei, ceea ce a dus la poluare masivă. Sătenii din Cochirleanca susțin că această situaţie se petrece de mai bine de doi ani.

- Numai gunoaie, numai mizerii...Şi le îngroapă la marginea satului, pe o iarbă acolo 

- De mult se întâmplă treaba asta?

- De vreo 2 ani de zile. 

Mai mult decât atât, pe lângă îngroparea gunoaielor, primarul comunei ar fi dat în folosinţă şi o staţe de epurare, fără a deţine autorizaţie de mediu.  

Ane Maria Vrapciu, purtător de cuvânt IPJ Buzău: În acest fel au rezultat deversari provenite de la staţia de epurare de pompare, dar şi direct din reţeaua de canalizare, de ape uzate şi substanţe poluante ce ar fi dus la poluarea apelor de suprafaţă. 

Ancheta a intrat în atenţia Parchetului de pe lângă Judecătoria Râmnicu Sărat, iar cercetări fac şi ofiţerii de la Biroul Arme, Explozibili și Substanțe Toxice din IPJ Buzău. Se pare că primarul nu este pentru prima dată în atenţia anchetatorilor. În luna ianuarie a fost trimis în judecată după ce a efectuat lucrări de reabilitare pe drumurile publice fără autorizaţie. 

Nicolae Stancu este primar al comunei Cochirleanca din partea PNL şi se află la cel de al doilea mandat. El a fost desemnat să candideze pentru un nou mandat la alegerile locale din 9 iunie 2024, din partea PSD.

Ți-a plăcut acest articol?

Like | 4 voturi
Întrebarea zilei

Aţi găsit produse alterate printre cumpărăturile pentru 1 Mai?

Observator » Evenimente » "Le îngroapă la marginea satului". Primarul și vicele din Cochirleanca, în Buzău, au fost reţinuţi. Acuzaţiile care li se aduc au şocat localnicii