Antena Meniu Search
x

Video Cât de poluat este Bucureștiul în comparație cu New Delphi, "capitala" aerului toxic

Până la urmă, totul ne îmbolnăveşte. De la mâncare şi până şi aerul pe care îl respirăm. Nivelul de poluare a ajuns la un nivel alarmant în toată lumea. Aer curat mai găsim doar în şapte ţări dintre cele 134 de pe glob, conform unui raport recent.

de Redactia Observator

la 20.03.2024, 17:38

Vezi și

Cel mai mare continent din lume, Asia, are şi cele mai poluate ţări, conform raportului IQ Air, o organizaţie elveţiană care primeşte date de la peste 30.000de staţii de monitorizare din lume.

Localnicii din Bangladesh respiră cel mai nociv aer. Este de 15 ori peste mai mare decât indicele maxim de poluare calculat de Organizaţia Mondială a Sănătăţii. Topul celor cinci state cu atmosferă irespirabilă este completat de Pakistan, India, Tadjikistan şi Burkina Faso. 

Când vorbim despre oraşe, New Delhi, capitala Indiei, este o metropolă de coşmar, în care abia te mai vezi de smog. Standardul OMS este depăşit de 36 de ori. Palidă consolare, în Bucureşti este depăşit doar de şase ori

Poluare în faimoase destinații turistice - Thailanda, Bali şi Maldive

Poluarea otrăveşte aerul şi în Thailanda, Bali şi Maldive, unde zeci de mii de români îşi fac vacanţele în fiecare an. Atmosfera îmbâcsită de noxe ucide şapte milioane de pământeni anual. Fumul de la incedii, emisiile de dioxid de carbon de la maşini, deşeurile nucleare şi rafinăriile de petrol sunt printre principalele surse de poluare. 

La polul opus, cei mai norocoşi sunt locuitorii din Australia, Estonia, Finlanda, Grenada - ţară insulară din Marea Caraibelor - Islanda, Mauritius şi Noua Zeelandă - singurele şapte ţări unde aerul este curat. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like | 1 vot
Întrebarea zilei

Cum vă petreceţi Floriile?

Observator » Sanatate » Cât de poluat este Bucureștiul în comparație cu New Delphi, "capitala" aerului toxic