Antena Meniu Search
x

Video Norul toxic din Canada se apropie de România. La Ministerul Mediului se iau măsuri preventiv: "Vom ști cu suficient timp înainte"

Norul toxic din Canada se apropie de România. Fumul şi particulele de cenuşă de la incendiile masive de pădure au migrat spre Europa. Meteorologii spun ca norul nu va fi un pericol pentru sănătatea noastră, iar la Ministerul Mediului se iau măsuri preventiv. În Statele Unite şi Canada aerul a devenit irespirabil pentru milioane de oameni. 

de Simona Căpşună

la 30.06.2023, 21:08

Vezi și

Norul toxic a fost localizat în urmă cu doar câteva zile deasupra Franţei. Particulele de cenuşă au migrat rapid din Marea Britanie, Spania şi Portugalia. 

Acum, norul se apropie de noi. 

Simona Căpșună, meteorolog Observator: Norul poluant din Canada care a traversat în cursul acestei săptămâni tot Oceanul Atlantic şi a ajuns în zona ţării noastre va fi oprit şi chiar risipit ca urmare a circulaţiei aerului dinspre nordul Africii. Prin urmare, doar la înalţimi mari, de 4.000-5.000 metri, ar putea să ajungă emisii provenite din Canada, însă în cantități extrem de mici. 

Nor toxic din Canada. Deşi riscurile sunt minime, la Ministerul Mediului se fac preventiv calcule

Pe acelaşi subiect

Mircea Fechet, ministerul Mediului: S-au făcut niște modelări matematice, nu există un risc imediat și nici pe termen mediu ca România să fie afectată de acest nor. Vom ști cu suficient timp înainte, dacă va fi cazul, ca să putem comunica populației acest lucru, în măsura în care, bineînțeles, vom considera că acest nor ar putea să afecteze calitatea aerului în România.

Incendiile de pădure au devastat Canada. Focurile ard de la un capăt la altul al ţării şi ridică nori grei de fum toxic. Norul este împins de vânt peste Oceanul Atlantic si peste europa, iar efectele sunt devastatoare. 

În nordul Statelor Unite peste o sută de milioane de oameni suferă din cauza aerului greu de respirat. Chicago, Detroit şi Washington DC au ajuns acum în topul celor mai poluate oraşe de pe întreaga planetă. Localnicilor li se recomandă să rămână în case, cu aerul condiţionat în funcţiune, iar dacă trebuie neapărat să iasă, să poarte măşti de protecţie, la fel ca în timpul pandemiei. Până acum au ars mai bine de 7,5 milioane de hectare de pădure, cât suprafaţa Austriei. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Mici cu E.coli şi zgârciuri în loc de carne, printre produsele comercializate în magazine. Aţi avut parte de experienţe neplăcute?

Observator » Stiri externe » Norul toxic din Canada se apropie de România. La Ministerul Mediului se iau măsuri preventiv: "Vom ști cu suficient timp înainte"