Antena Meniu Search
x

Video "Le mai facem îngheţată". Meniu de caniculă pentru animalele de la Grădina Zoologică din Oradea

Valul de aer fierbinte sufocă vestul ţării. La Oradea, nu doar oamenii au de suferit, ci și animalele. Acestea fac față cu greu temperaturilor extreme ce trec, până şi la umbră, de 37 de grade Celsius. Pentru a le ajuta, angajaţii de la Grădina Zoologică din Oradea le oferă apă din belşug, îngheţată, multe bucăți de gheaţă sau fructe şi legume înghețate. 

de Georgiana Botez

la 14.07.2022, 09:30

Vezi și

Animalele care trăiesc în general în zonele montane suferă cel mai mult din cauza caniculei. Pentru ele, apa chiar este un elixir al vieţii în aceste zile toride. Angajaţii grădinei zoologice ştiu asta şi le schimbă apa din bazine, dar şi pe cea de băut cât pot de des.

Citește și: Fructe recomandate după vârsta de 50 de ani. De ce sunt esențiale pentru sănătatea ta

Alexandru Sârbu, medic veterinar: Este o perioadă de caniculă, care ne aşteaptă. Noi încercăm să le oferim un pic de răcoare animalelor mai sensibile. În mod special, fiind caniculă, le-am pregătit şi un pic de gheaţă. Le place mult, se joacă cu ea, o ling ca şi copiii. 

Ca să nu devină victime ale deshidratării sau epuizării, animalele primesc îngrijire specială. În funcţie de specie, ele sunt hrănite cu foarte multe fructe. Fiecare porţie este stabilită şi aleasă cu foarte multă grijă de către medicii şi îngrijitorii de la grădina zoologică. 

Pe acelaşi subiect

Citește și: Înghețata ar putea avea efecte negative asupra organismului tău. Cum recomandă specialiștii să fie consumat desertul verii

Babuinii, capucinii, tigrii siberieni şi lupii arctici, cei mai afectaţi de caniculă

Fructe multe, legume proaspete. Le mai facem îngheţată. Acestea sunt nişte piersici, paraguay dulci, iar acestea le plac mult. Lemurienii primesc dieta cea mai complexă şi cea mai variată.

Babuinii, capucinii, tigrii siberieni şi lupii arctici sunt cei mai afectaţi de aceste temperaturi ridicate, iar puii lor se pot deshidrata cel mai uşor.

Cele 700 de animale de la Zoo Oradea îşi așteaptă vizitatorii în fiecare zi până la ora 19, însă îngrijitorii le recomandă iubitorilor de animale să evite vizitele de la orele prânzului, când temperaturile sunt extrem de ridicate. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Evenimente » "Le mai facem îngheţată". Meniu de caniculă pentru animalele de la Grădina Zoologică din Oradea