Antena Meniu Search
x

Video Experienţă inedită în Harghita. Turiştii pot urmări urşii în mediul lo natural, doar de la câţiva metri distanţă

Departe de civilizaţie, în mijlocul pădurii, o echipă de paznici de vânătoare din judeţul Harghita a creat un punct turistic special. Vorbim de o casă de observare a urşilor, unde turiştii pot să admire, de la câţiva metri distanţă, cum se hrănesc şi cum se joacă în mediul lor natural animalele feroce. Este o experienţă inedită, complet diferită de ceea ce am putea vedea la o grădină zoologică. 

de Redactia Observator

la 19.06.2022, 09:53

Vezi și

Observarea urşilor în habitatul lor natural începe uşor, uşor să se transforme într-o atracţie turistică de neratat în judeţul Harghita. În localitatea Zetea, paznicii de vânătoare au construit o casă cu geamuri mari în mijlocul spaţiului în care primesc hrană urşii, loc din care turiştii îi pot observa în toată splendoarea lor, de la o distanţă foarte mică.

Sebestyen Milan ghid turistic: Îi aducem pe turişti cu maşina până la pădure şi mai trebuie să urce un pic şi pe jos, unde sperăm că putem să arătăm curioşilor câteva exemplare de urşi. Un bilet costă 25 de euro de persoană. 

Întreaga aventură începe cu un instructaj de bază, ce trebuie şi ce nu trebuie să facă turiştii dacă se întâlnesc cu ''Moş Martin''. Uşor, la pas, oamenii o iau prin pădure spre sanctuarul natural al urşilor. Sosiţi la casa de observare, turiştii se pot bucura de un peisaj rar întâlnit. 

Turist: Este o experienţă unică, inedită. Când porneşti, pe jos, ai deja presimţirea că această experienţă va fi specială.

Turistă: Merită din plin să vezi aceste animale în habitatul lor, în sălbăticie, și nu în grădina zoologică. Este ceva inedit. A fost minunat să văd cum aceste animale se întorc în pădure când au chef. Asta m-a emoționat mult. Mă bucur că am văzut aşa ceva.

Pădurarii din zona Zetea au în administrare aproximativ 60 de mii de hectare de pădure, iar aici trăiesc aproximativ 400 de exemplare de urşi. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

35 de lei kilogramul de carne de miel înainte de Paşte. Consideraţi preţul acceptabil?

Observator » Stiri sociale » Experienţă inedită în Harghita. Turiştii pot urmări urşii în mediul lo natural, doar de la câţiva metri distanţă