Antena Meniu Search
x

Curs valutar

Video Leguma din Uzbekistan care se cultivă în România fără nicio problemă. Nu este folosită doar ca aliment

Cultură inedită întâlnită într-o localitate din Suceava! O cultură de castravete-burete. Practic, castravetele numit Lufa se tranformă într-un burete de baie, atunci când leguma este complet coaptă. Bine, poate fi şi mâncat. Ba chiar se transformă şi în săpun.

de Angela Bertea

la 14.10.2024 , 13:26

Culturile inedite prind contur tot mai mult în judeţul Suceava. Suntem în localitatea Cacicaş, iar aici avem o cultură de castravete de burete, sau Lufa, aşa cum mai este el cunoscut.

Pentru a putea fi consumat trebuie să fie mai mic de 15 cm, îl putem consuma proaspăt cu sare şi ulei sau într-o salată cu alte legume. Lăsat în continuare să crească el se va maturiza şi va deveni fibros, numai bun de folosit ca burete. Practic putem să-l utilizăm în bucătărie, la spălat vase ori pentru igiena personală.

Mai mult, poate fi introdus în săpunuri pentru un efect exfoliant. Lufa poate să ajungă până la 60 de cm, iar preţl diferă în funcţie de mărime şi variază între 10 şi 40 de lei. Depozitat corespunzător într-un loc ferit de umezeală buretele se păstrează foarte bine, chiar şi un an de zile.

Vezi și
Angela Bertea Like

Curioasă din fire, îmi place să pun întrebări și să obțin răspunsuri. Pe unele le obțin mai ușor și repede, pe altele mai dificil. Dar, îmi place și să insist, ceea ce mă conduce spre ceea ce vreau să obțin.

Întrebarea zilei
Luaţi vitamine doar după ce consultaţi un medic?
Observator » Evenimente » Leguma din Uzbekistan care se cultivă în România fără nicio problemă. Nu este folosită doar ca aliment