Video

Lică a murit nevinovat, într-un Volkswagen condus de prietenul vitezoman. Mașina a intrat cu peste 100 km/oră în stâlp

De Veronica Micu.
Publicat: 28.02.2021, 11:30.
Actualizat: 01.03.2021, 16:41

Lică a sfârșit la numai 17 ani, într-un cumplit accident produs pe un drum din localitarea Rodna, județul Bistrița-Năsăud. Nenorocirea a avut loc sâmbătă seară, după ce mașina condusă de prietenul lui a intrat cu viteză într-un stâlp.

Lică a murit nevinovat, într-un Volkswagen condus de prietenul vitezoman. Mașina a intrat cu peste 100 km/oră în stâlp

Facebook

Aseară, un băiat de 19 ani se afla la volanul mașinii sale, Volkswagen Golf, și circula pe strada principală din localitatea Rodna, în Bistriţa-Năsăud, când a pierdut controlul volanului și a intrat cu autoturismul într-un stâlp.

Alături de el, în mașină se mai aflau alți trei tineri, doi băieți de 19 și, respectiv, 22 de ani, dar și o fată în vârstă de 18 ani.

Potrivit martorilor, mașina circula cu peste 100 km/oră, deși tânărul aflat la volan abia își luase permisul.

În urma impactului teribil, pasagerul din dreapta, un adolescent de 17 ani, a murit pe loc, iar şoferul şi ceilalţi doi tineri, de 22, respectiv 18 ani, au fost răniţi şi au ajuns la spital.

Pe Lică, echipajele medicale l-au găsit în stop cardio-respirator. În ciuda eforturilor depuse, nu l-au mai putut salva.

Live pe Facebook, după accidentul din Rodna

La scurt timp după producerea tragediei, înainte de sosirea echipajelor de salvare, o tânără a intrat live pe Facebook și a transmis imagini dramatice, cu tinerii rămași încarceraţi în maşină.

În înregistrare se aud icnetele unui rănit, iar un martori, extrem de furios, îl ceartă pe şofer: "Cu viteza asta se circulă? Ai avut 150 km/oră!".

A fost un șoc pentru noi toți când am aflat ce s-a întâmplat! Prea tânăr!

Lică S. era elev în clasa a XI-a la Liceul cu Program Sportiv din Bistrița.

Facebook

Potrivit bistriteanul.ro, în 20 martie ar fi împlinit 18 ani.

”Era un copil tare cuminte. Nu știu cine erau ceilalți cu care a fost în mașină. Bănuim că ceva prieteni. Era elev la Bistrița, la Liceul Sportiv.

Mai avea un frate mai mare – căsătorit, și unul mai mic. A fost un șoc pentru noi toți când am aflat ce s-a întâmplat! Prea tânăr!”, a declarat primarul comunei Parva, Ioan Strugari.

Dosar penal pentru şofer

Băiatul de la volan abia îşi luase permisul.

A fost testat cu aparatul etilotest, iar rezultatul a ieşit negativ.

Poliţiştii au deschis pe numele lui un dosar penal pentru ucidere şi vătămare corporală din culpă.

Descarcă aplicaţia Observator News din Google Play sau App Store şi fii la curent cu ştirile momentului din România şi din lume.