Antena Meniu Search
x

Curs valutar

Lipsa de personal din MAI îi afectează pe jandarmi și pompieri: ar putea fi mutați la o altă unitate fără acordul lor!

Valul de plecări din Ministerul de Interne îi afectează pe cei rămași în sistem. Angajații de la Interne ar putea fi mutați fără acordul lor.

de Redactia Observator

la 14.10.2017 , 11:07

Lipsa de personal din MAI îi afectează pe jandarmi și pompieri: ar putea fi mutați la o altă unitate fără acordul lor!

Valul de plecări din Ministerul de Interne îi afectează pe cei rămași în sistem. Angajații de la Interne ar putea fi mutați de la o unitate la alta fără acordul lor.

Inspectoratele pentru Situaţii de Urgenţă și Jandarmi au rămas anul acesta fără aproape 2.000 de angajați, plecați prin pensionare.

Pentru a face față situațiilor de urgență din România, mai-marii din MAI au elaborat un proiect de modificare a legii prin care propun o serie de modificări.

Articolul continuă după reclamă

Cea mai controversată propunere: angajaţii ISU şi Jandarmii să poată fi mutaţi de la o unitate la alta, fără să fie nevoie de acordul lor. Totuși, oficialii din MAI dau asigurări că nu se vor face mutări dintr-un județ în altul.

Pe acelaşi subiect

”Dacă comandantul, la fiecare mișcare pe care trebuie să o facă pe linie operativă, trebuie să ceară acordul miltiarului, credeţi-mă, înseamnă că nu mai mişcăm foarte multe lucruri din aceste motive”, a declarat Raed Arafat.

Toate modificările se regăsesc într-un proiect pus în dezbatere publică.

O altă propunere se referă la tinerii care au tatuaje. Dacă până acum ei erau respinși la concursurile pentru ocuparea posturilor vacante din structurile MAI, de acum înainte ei vor putea fi încadrați fără probleme.

Toate aceste modificări ar putea intra în vigoare doar dacă proiectul de lege este adoptat și publicat în Monitorul Oficial.

Redactia Observator Like

Observator  - Despre oameni, știrile așa cum trebuie să fie.

Întrebarea zilei
Vi se pare prea scumpă mobila românească?
Observator » Evenimente » Lipsa de personal din MAI îi afectează pe jandarmi și pompieri: ar putea fi mutați la o altă unitate fără acordul lor!