Antena Meniu Search
x
LIVE

Lista ţărilor cu risc epidemiologic ridicat a fost actualizată. România este în zona roșie

Comitetul Naţional pentru Situaţii de Urgenţă a actualizat, vineri, lista ţărilor considerate cu risc epidemiologic. România este în zona roșie cu o incidență de 4.9 de cazuri la mia de locuitori.

De Redactia Observator la 21.01.2022, 10:13
Imagine ilustrativă
Imagine ilustrativă - Profimedia Images

Comitetul Național pentru Situații de Urgență  a aprobat în ședința de astăzi, 21 ianuarie 2022, Hotărârea numărul 5 privind actualizarea listei țărilor/teritoriilor de risc epidemiologic ridicat.

În zona roșie se află Cipru, Franța, Danemarca, Italia, iar în zona galbenă au intrat India, rusia, Ucraina, Belarus, Arabia Saudită.

Documentul cu țările aflate în zona roșie de risc poate fi consultat la finalul articolului.

Cum se realizeaza clasificarea țărilor în zonele de risc

Pe acelaşi subiect

Clasificarea țărilor/teritoriilor în zone de risc epidemiologic se realizează în funcție de  rata de incidență cumulată la 14 zile, după cum urmează: 

a) Zona Verde – unde rata cumulată de incidență a cazurilor noi de îmbolnăvire din  ultimele 14 zile raportată la 1.000 de locuitori este mai mică sau egală cu 1,5;

b) Zona Galbenă – unde rata cumulată de incidență a cazurilor noi de îmbolnăvire din  ultimele 14 zile raportată la 1.000 de locuitori este cuprinsă între 1,5 și 3; 

c) Zona Roșie – unde rata cumulată de incidență a cazurilor noi de îmbolnăvire din  ultimele 14 zile raportată la 1.000 de locuitori este mai mare sau egală cu 3. (4) Clasificarea prevăzută la alin. (3) se aprobă prin Hotărâre a Comitetului Național pentru  Situații de Urgență și se publică în Monitorul Oficial al României precum și pe site ul insp.gov.ro. 

Documente: Lista tarilor cu risc epidemiologic ridicat.pdf

Puteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News!

Observator » Evenimente » Lista ţărilor cu risc epidemiologic ridicat a fost actualizată. România este în zona roșie