Video Localnicii din Bonțida își riscă viața pe un pod șubred și brăzdat de crăpături, neautorizat circulației: "Este un pod tehnologic, de şantier"
Locuitorii unei comune din Cluj s-au trezit peste noapte izolaţi într-o parte sau alta a localităţii. Asta după ce un pod provizoriu, dat în folosinţă acum doar trei zile, este brăzdat de crăpături şi a fost închis. Oamenii mai pot ajunge acum la serviciu sau la şcoală doar dacă fac un ocol de câțiva kilometri.
Aşa arată podul improvizat din mijlocul localităţii Bonţida, după ce vechea pasarelă a fost dărâmată pe 31 martie pentru a fi refăcută. Până ieri a fost şi singura legătură a localnicilor cu şcoala sau dispensarul. Azi accesul maşinilor a fost blocat. Pietonii, însă, îşi iau inima în dinţi.
Localnic: Destul de rău, chiar mă gandeam pe unde să trec acum. Am văzut că s-a rupt, mă gândeam că e mai rău de atât.
Localnică: Nu toată lumea poate, şi eu sunt bătrână, nu pot să duc să înconjor pe acolo. Pe jos am fost. Teamă, sigur, când vezi că e aşa învolburată apa.
Podul din Bonțida nu este autorizat pentru circulația publică
- Localnicii din Bonţida, rupţi de lume după ce podul peste Someş s-a fisurat. Accesul la Electric Castle, pus în...
- Moment "istoric" pentru "Golden Gate-ul" românesc. Când ar putea fi gata podul peste Dunăre de la Brăila
- Cum va arăta cel mai nou pod între Ucraina şi România. Se fac foraje experimentale la noul pod peste Tisa
Reprezentanţii Consiliului Judeţean spun că podul improvizant a fost făcut de constructor doar ca să transporte materiale de construcţie de pe un mal de altul.
Alin Tișe, Consiliul Județean Cluj: Acel pod despre care vorbiţi nu este destinat circulaţiei publice, iar, pe de altă parte, nu a fost realizat din fonduri europene. Este un pod tehnologic, de şantier, făcut de constructorul de şantier pentru a facilita şi uşura munca la refacerea drumului. În niciun caz nu este destinat publicului, nefiind autorizat pentru circulaţia publică.
Asta deşi luna trecută anunțau că a fost realizat drept variantă ocolitoare. Şi autorităţile locale spun că au primit acordul să folosească podul până ieri.
Emil Cărhaţ, primar Bonțida: În perioada a câteva zile, ne-a fost dat şi nouă voie să circulăm pe acel pod, dar datorită faptului că acel pod nu este autorizat nici de pe Apele Române, nici de către Poliţia Română, de ieri nu se mai poate circula pe acel pod.
Oficialii speră ca noua construcţie să fie finalizată până pe 19 iulie, când în Bonţida are loc unul dintre cele mai mare festivaluri din ţară.
Emil Cărhaţ, primar Bonțida: Va fi un impediment enorm dacă acest pod până la Electric Castle nu va fi terminat.
Până atunci, localnicii au două rute alternative pentru a ieşi din comună. Un drum de țară, cu un singur sens, care ajunge la șoseaua națională printr-o localitate altăturată. Cealaltă variantă trece prin localitatea Jucu, adică un ocol de 15 kilometri.
Puteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News şi WhatsApp! 📰