Antena Meniu Search
x

Video Locuinţele clasice sunt extrem de poluante: produc 39% dioxid de carbon. Soluţia: izolarea termică

Locuinţele clasice sunt considerate ca fiind extrem de poluante, nu doar în România, ci şi peste hotare. Casele în care locuim au ajuns să producă cantități însemnate de dioxid de carbon, lucru nociv pentru mediul înconjurător.

Alin Stan
de Alin Stan

la 23.08.2021, 08:34

Vezi și

Locuinţele clasice reprezintă una dintre cele mai mari surse de poluare privind dioxidul de carbon. Acest fenomen se întâmplă şi în străinătate, nu doar în România. Astfel, la nivel global, construcţiile vechi consumă aproximativ 36% din energia planetei şi produc 39% dioxid de carbon. Aceste date sunt inclus într-un raport al Agenţiei Internaţionale pentru Energie.

Soluţia în acest caz este izolarea termică. Acest lucru ar fi de un real folos pentru locuinţele noastre, dar şi pentru mediul înconjurător. Investiţia în izolorea locuinţei se amortizează destul de repede pentru că se reduce extrem de mult consumul de energie pentru încălzirea sau răcirea locuinţei.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Sunteţi de acord ca permisul auto să poată fi obţinut de la 17 ani?

Observator » Evenimente » Locuinţele clasice sunt extrem de poluante: produc 39% dioxid de carbon. Soluţia: izolarea termică