Antena Meniu Search
x

Video Locuitorii din Militari ar putea avea apă caldă şi căldură după ce anul trecut au îngheţat de frig. Reabilitarea conductei a costat aproximativ 700.000 de lei

Veştile bune vin cu picătura. Locuitorii din Militari ar putea avea din nou apă caldă şi căldură, după ce iarna trecută au primit cu porţia. Şi asta pentru că autorităţile au reuşit să reabiliteze o conductă veche de 20 de ani care va lega cartierul direct de CET Vest. Şi în celălalt capăt al oraşului, în Titan, centrala va fi repornită cât de curând.

Andre Rotaru
de Andre Rotaru

la 13.10.2022, 21:58

Vezi și

Locuitorii din Militari ar putea avea din nou apă caldă şi căldură, după ce iarna trecută au primit cu porţia.

Localnic: Mi-am adus aminte de copilăria. comunistă. Frig. Şi apă caldă. cred că, cu adevărat caldă, cam o dată pe săptămână.

Nu sunt amintiri din comunism, ci de iarna trecută, când locuitorii din sectorul 6 au îngheţat în case şi s-au spălat cu apă încălzită pe aragaz. Edilii le promit vremuri mai bune. Au tăiat "panglica" unei conducte care leagă cartierul militari direct de CET Vest. Până acum, agentul termic mergea pe o altă magistrală care practic ocolea cartierul şi astfel se răcea pe drum.

Reabilitarea conductei a costat aproximativ 700.000 de lei

Pe acelaşi subiect

Nicuşor Dan, primarul General al Capitalei: O parte din cartierul Militari era şi este în continuare alimentat de CET-ul privat Vest Energo, după cum ştiţi iarna trecută a fost o problemă cu Vest Energo care nu a funcţionat mai bine de o lună. Acum, chiar în situaţia în care Vest Energo nu funcţionează, prin această reţea se poate asigura agent termic pentru cartierul Militari.

Reabilitarea conductei a costat aproximativ 700.000 de lei. Chiar şi aşa, este doar o soluţie provizorie pentru următorii câţiva ani. Conducta ar urma să fie dezafectată şi înlocuită cu una subterană. Şi în restul Capitalei avariile ar putea fi ceva mai rare: la CET Titan, centrală dezmembrată de ani buni, au fost instalate cinci cazane care ar trebui să asigure necesarul de agent termic în toată zona de Nord-Vest a oraşului. Este tot o soluţie provizorie, care a costat primăria nu mai puţin de 13 milioane de lei. Între timp, se tot cârpesc conducte din loc în loc

Nicuşor Dan, primarul General al Capitalei: Pe cele 4 mari şantiere: în Ferentari 9 kilometri, în Pantelimon, 2 kilometri, la Olteniţei, 2 kilometri. La Mihalache-Amzei, un kilometru şi jumătate. O să lucrăm şi iarna asta.

Capitala are doar 100 de kilometri de conducte noi. A zecea parte din întreaga reţea! Cum restul ţevilor sunt vechi, pierderile ajung la 2.500 de tone de apă pe oră. Adică, o piscină olimpică plină cu apă caldă, se scurge în fiecare oră în pământ.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Propunere: plimbările cu bicicleta în pădure, doar cu acordul proprietarului pădurii. Sunteţi de acord?

Observator » Evenimente » Locuitorii din Militari ar putea avea apă caldă şi căldură după ce anul trecut au îngheţat de frig. Reabilitarea conductei a costat aproximativ 700.000 de lei