Video Locul unic din Capitală unde copiii învaţă să-şi construiască o jucărie de la zero. Părinţii sunt încântaţi de experienţă: "Îi desparte de telefoane"
Noi părinţii, începem să ne pregătim de marea aventură. Munca serioasă de a găsi cele mai frumoase daruri pentru copiii noştri. Pe rafturile magazinelor găsim de toate, mai puţin experienţe. Pentru că cel mai frumos cadou este timpul petrecut împreună. Iar când acesta vine la pachet şi cu o jucărie, deja am tras lozul câştigător. Înainte de sărbători, Muzeul Copiilor ne invită la Fabrica de Jucării. Unde cei mici nu doar că îşi pot asamba şi prelucra singuri propria jucărie, ci... învaţă şi despre importanţa reciclării.
- Haideţi să trasăm conturul să stabilim cum va arăta ursuleţul nostru. Luăm creionaşul şi desenăm conturul ursuleţului.
Aşa începe povestea jucăriei preferate. La Fabrica de Jucării, copiii învaţă încă de la vârsta de trei ani cum să-şi dezvolte creativitatea.
Mamă: E foarte educativ în primul rănd, îi desparte puţin de tabletă, de telefoane.
Stimularea curiozităţii creşte performanţele şcolare
- Muzeul Brukenthal îşi lansează propriul parfum. Produsul unic în Europa va fi creat într-un atelier din Sibiu:...
- Un scafandru a scufundat "o comoară" de peste 350 de kilograme în zona Cazinoului din Constanța: "Din pură pasiune"
- Un copil de 10 ani din Oradea a cucerit Parisul. Dragoș are zeci de tablouri expuse în muzeul Luvru. Este invitat...
Studiile arată faptul că stimularea curiozităţii de la vârste foarte fragede va duce la creşterea performanţelor şcolare.
Victor Vlăduţ, reprezentant Muzeul Copiilor: Învaţă toţi paşii de construire a unei jucării, partea de proiect, desen, până la partea de execuţie, ei înşişi fiind cei care vor proiecta, vor asambla, vor îmbrăca şi vor livra către alţi copii un urs de pluş.
Lecţii despre importanţa reciclării
Cei mai curioşi vor descoperi realitatea virtuală şi augmentată, jucăriile programabile, dar şi importanţa reciclării.
Copil: Că jucăriile se pot desena sau se pot asambla pe calculator.
Victor Vlăduţ, reprezentant Muzeul Copiilor: Într-o ultimă parte parte a turului discutăm despre ce facem cu jucăriile atunci când nu ne mai sunt de folos. Le explicăm că atunci când avem o jucărie care încă este într-o stare funcţională sau o stare bună le pot aduce în diverse centre sau la diverse organizaţii, chiar la Muzeul Copiilor pe raftul generozităţii.
Ateliere şi activităţi de sărbători la Muzeul Copiilor
Andra Costea, reporter Observator: Se apropie cu paşi repezi cea mai minunată perioadă a anului. Crăciunul, iar Muzeul Copiilor pregăteste tururi şi activităţi învăluite de magia acestei sărbători.
Victor Vlăduţ, reprezentant Muzeul Copiilor: Vom mai avea atelierul de turtă dulce, şedinţe foto în casa lui Moş Crăciun, o expoziţie dedicată sărbătorilor şi obiceiurilor de iarnă.
Preţul unui bilet începe de la 30 de lei şi poate ajunge până la 50 de lei pentru un tur special, interactiv, cu actori care vor intra în rolul unor personaje îndrăgite de copii.
Puteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News şi WhatsApp! 📰