Antena Meniu Search
x

Video Locurile unde poţi parca gratis, în Capitală. Parcări făcute peste trotuare și invers: "Cam prost gândit"

Trotuare sau locuri de parcare? În unele sectoare ale Capitalei nu pot exista ambele aşa că unii bucureşteni n-au cum să circule pe jos. În paralel, în alte zone, pentru a face trotuare, s-a luat spaţiu din locurile de parcare care au fost trasate până pe banda de circulaţie. Culmea, în Capitala cu prea puţine locuri de parcare, unele sectoare se laudă cu locuri de parcare gratuite. Însă nu pentru cei care locueisc în oraş, ci pentru cei care vin din afara Bucureştiului.

Andreea Milea
de Andreea Milea

la 02.07.2024 , 19:48

Bucăţi din parcările de reşedinţă din Sectorul 4 au devenit trotuare. Primăria le-a delimitat cu stâlpişori aşa că locurile de parcare au fost trasate în prelungire, până pe banda de circulaţie.

Din dorinţa de a face tortuare, în Sectorul 4 al Capitalei, parcările de reşedinţă au fost mutate cu aproape uin metru în stradă. Încă se văd semnele care delimitau vechile locuri de parcare.

Şoferii spun că maşinile ieşite până pe banda de circulaţie îi încurcă.

Vezi și

"Mi se pare prost, sincer pt că ocupă din stradă, adică, e destul de prost", spune un șofer.

"Cam prost gândit", spune un alt șofer.

În aceeaşi zonă dar pe o altă stradă, pietonii nu mai au trotuar

În aceeaşi zonă dar pe o altă stradă, pietonii nu mai au trotuar după ce s-au construit noi locuri de parcare.

"S-au făcut sesizări inclusiv de la asociaţia de locatari. Că nu sunt locuri de parcare şi că nu sunt trotuare. Şi au renunţat la trotuare şi au făcut locurile de parcare din păcate", spune un locatar.

Primăria de sector sustine că trotuarele au fost înlocuite cu locuri de parcare chiar la cererea locuitorilor din zonă.

"Pe raza Sectorului 4 se află în curs de implementare un amplu proces de sistematizare a circulației rutiere, la nivelul rețelei secundare de străzi, prin amenajarea de noi locuri de parcare, la marginea trotuarelor, ca răspuns la frecventele solicitări în acest sens. Se are în vedere implementarea unor soluții tehnice care să le asigure pietonilor condițiile necesare pentru circulația în siguranță", este reacția Primăriei Sectorului 4.

Astfel de parcări se vor construi în zona Pantelimon, Republica şi Palady

Cei mai mulţi bucureşteni nu au parcare de reşedinţă. Sunt 240.000 de locuri la 1,8 milioane de maşini.

Chiar dacă mulţi aşteaptă cu anii să prindă un loc liber, în Sectorul 3 primarul vrea să facă aproape 10.000 de locuri de parcare pentru cei care vin din afara oraşului în Bucureşti. Locurile vor fi gratuite şi aproape de transportul public, în speranţa că aceştia vor renunţa la maşină.

"În sfarsit ceva care nu se plăteşte", spune un locatar.

Astfel de parcări se vor construi în zona Pantelimon, Republica şi Palady.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei
Aţi apelat vreodată la ajutorul unui broker, înainte să faceţi un credit?
Observator » Evenimente » Locurile unde poţi parca gratis, în Capitală. Parcări făcute peste trotuare și invers: "Cam prost gândit"