Antena Meniu Search
x

Lovitură DURĂ pentru şoferi! Ce se întâmplă după ce un şofer comite cinci greşeli într-un singur an

Lovitură dură pentru şoferii români! Noul Cod Rutier prevede măsuri dure pentru cei care încalcă des regulile de circulaţie. Toate măsurile sunt pentru prevenirea accidentelor rutier tot mai dese în ultima perioadă.

Lovitură dură pentru şoferii români! Noul Cod Rutier prevede măsuri dure pentru cei care încalcă des regulile de circulaţie.

Toate măsurile sunt pentru prevenirea accidentelor rutier tot mai dese în ultima perioadă.

Potrivit noului Cod Rutier, orice şofer care încalcă de cinci ori regulile de circulaţie într-un an va fi obligat să susţină un examen pentru a-şi putea recupera permisul de conducere.

Conform unui proiect legislativ, vor fi sancţionaţi cu 9 până la 20 de puncte-amendă şi suspendarea permisului până la trei luni numai şoferii care nu acordă prioritate, depăşesc sau trec pe roşu şi provoacă un accident rutier soldat exclusiv cu pagube materiale.

În cazul în care un şofer nu îşi achită amenda în termen de 30 de zile, permisul de conducere îi este suspendat. Suspendarea efectivă a permisului are loc, însă, după alte 15 zile de la comunicarea dispoziţiei de suspendare.

Sumele aferente amenzilor percepute pentru contravenţii rutiere vor fi vărsate într-un cont unic deschis la Trezorerie, din care vor fi transferate ulterior către primării şi care va fi verificat de către Poliţie.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

35 de lei kilogramul de carne de miel înainte de Paşte. Consideraţi preţul acceptabil?

Observator » Evenimente » Lovitură DURĂ pentru şoferi! Ce se întâmplă după ce un şofer comite cinci greşeli într-un singur an