Antena Meniu Search
x

Video Lucrări noi la Pasajul Unirii: se vor monta senzori electronici şi semafoare inteligente. Restricţii de trafic în Bucureşti

Sunt, din nou, lucrări în Pasajul Unirii din capitală. Primăria Sectorului 4 a început montarea noilor sisteme de semnalizare a înălţimii, după ce mai multe accidente grave au avut loc din cauza limitatorului de gabarit. Senzorii electronici şi semafoarele inteligente sunt doar câteva dintre schimbările anunţate. Bineînţeles că orice lucrare vine la pachet şi cu restricţii de trafic.

Andreea Milea
de Andreea Milea

la 08.03.2023, 15:01

Vezi și

După ce în doar patru luni la Pasajul Unirii au avut loc șapte evenimente rutiere, Primăria Sectorului 4 începe de astăzi, 8 martie, să monteze noi porți de presemnalizare înaintea pasajului. Traficul este deja restricționat și va rămâne așa până ce se vor încheia lucrările.

Primăria Sectorului 4 a început să monteze noi porți de presemnalizare

Înaintea podului vor fi trei presemnalizatoare și va fi pusă și o nouă poartă de gabarit, fix la intrarea în pasaj. Cele trei porți de presemnalizare vor avea o înălțime de aproximativ 4 metri și vor fi dotate cu senzori de măsurare a înălțimii, camere video și panouri cu leduri care vor afișa numărul de înmatriculare al vehiculului care depășește înălțimea maximă admisă de 3,5 metri.

Vor avea inclusiv lanțuri, care vor avertiza sonor șoferii care au înălțime mult prea mare. Porțile îi vor ajuta pe șoferi și să iasă de pe benzile dedicate intrării în pasaj, dacă au o înălțime prea mare. Dacă nu se vor conforma totuși, deși vor trece de trei porți de semnalizare, se vor bloca în poarta de gabarit care va fi din metal, tocmai pentru a opri orice vehicul prea înalt. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

35 de lei kilogramul de carne de miel înainte de Paşte. Consideraţi preţul acceptabil?

Observator » Evenimente » Lucrări noi la Pasajul Unirii: se vor monta senzori electronici şi semafoare inteligente. Restricţii de trafic în Bucureşti