Antena Meniu Search
x

Lucrările de construcţie şi renovare avansează rapid în comunitățile Ajută un sat. Schimbă o țară din vestul țării

Oameni lucrând, pereți înălțându-se și mult entuziasm. Așa arată lucrările de construcţie, renovare și amenajare din cadrul proiectului Ajută un sat. Schimbă o ţară în comunitățile din șapte județe din vestul țării

Oameni lucrând, pereți înălțându-se și mult entuziasm. Așa arată lucrările de construcţie, renovare și amenajare din cadrul proiectului Ajută un sat. Schimbă o ţară în comunitățile din șapte județe din vestul țării

Sălaj, Satu-Mare, Bihor, Arad, Timiș, Caraș-Severin și Hunedoara reprezintă doar o parte din harta de desfășurare a proiectului. Este doar o parte din efortul oamenilor, dar una importantă pentru că oamenii din comunitățile Ajută un sat. Schimbă o țară pun mult suflet în ceea ce fac. Nu se gândesc decât la bucuria copiilor de a învăța în săli de clasă noi, încălzite, unde să vină cu drag și cu dorința de a se implica în activitățile de la școală.

Ajută un sat. Schimbă o ţară este un proiect al Fundaţiei Mereu Aproape în parteneriat cu Fundaţia Vodafone România. Proiectul face parte din Programul strategic de Investiţie în Mediul Rural al Fundaţiei Vodafone România care se desfășoară la nivel național. Scopul acestuia este de a susţine dezvoltarea de proiecte în domeniile educaţiei, sănătăţii şi serviciilor sociale necesare categoriilor defavorizate din satele şi oraşele mici din România.

În Sălaj, Fundaţia Mereu Aproape dezvoltă două proiecte dinamice, pline de energie, unde vor fi realizate două spații de joacă dedicate educației. La Mirșid, la Școala Gimnazială nr. 1, noul gard care împrejmuiește spațiul este aproape gata. Urmează să fie montate și porțile de acces. Primăria îşi aduce aportul prin achiziţionarea şi amplasarea de bănci şi coşuri de gunoi, iar furnizorul de echipamente de joacă urmează să se apuce și el de treabă. La Dobrin, echipamentele de joacă sunt în construcție iar spațiul verde va fi refăcut în octombrie când vremea va fi mai îngăduitoare cu plantele.

La Liceul Tehnologic George Barițiu din Livada, judeţul Satu-Mare, venirea anotimpului rece nu va mai fi așteptată cu teama de frig. Pentru că centrala a ajuns la Livada și au fost făcute lucrările necesare punerii în funcțiune a acesteia. Până la începerea noului an școlar, liceul va fi dotat cu laptopuri și multifuncțională.

În Bihor, la Chișlaz, lucrările de construcție pentru proiectul "Mobilizare pentru învățare" se vor termina pe 25 august, după multă muncă pentru renovarea sălilor de clasă, schimbarea acoperișului și introducerea încălzirii centrale. Iar în Arad oamenii pregătesc Școala Gimnazială Galșa din Șiria pentru noul an școlar, fie el chiar și cu ploi și vânt. Comunitatea este extrem de încântată că izolația exterioară a clădirii este deja realizată în proporție de 80%.

În județul Timiș, oamenii pregătesc spațiul de la Grădinița și Școala Primară "Domino Servite" din Voiteg pentru a crea un loc dinamic destinat educației. Iar la Școala Gimnazială și cabinetul medical din Fârliug, judeţul Caraș-Severin, lucrarea va fi gata la începutul lui septembrie, pentru că centrala a fost montată, au început deja lucrările de renovare şi urmează realizarea termoizolaţiei pentru toată clădirea. Oamenii din Lunca Cernii, județul Hunedoara, urmează să primească materialele de construcție, mobilierul și jaluzelele verticale pentru refacerea internatului. Lucrările se vor termina până începe școala.

Dacă entuziasmul oamenilor se traduce în energie şi muncă, bucuria lor va veni cu adevărat când vor lua startul activitățile educative, culturale, artistice, științifice și de igienă, cu alte cuvinte atunci când copiilor li se va deschide o nouă lume: a cunoașterii și a descoperirii propriilor pasiuni.

În cadrul proiectului Ajută un sat. Schimbă o ţară, Fundaţia Mereu Aproape construiește, renovează, dotează şi implementează programe educaţionale care să combată excluziunea socială, abandonul şcolar şi analfabetismul și, totodată, să dezvolte spiritul antreprenorial și voluntariatul.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Credeţi că se vor înmulţi atacurile urşilor în România?

Observator » Evenimente » Lucrările de construcţie şi renovare avansează rapid în comunitățile Ajută un sat. Schimbă o țară din vestul țării