Antena Meniu Search
x

Video Lucrările la metroul care leagă Capitala de Aeroportul Otopeni încep luna aceasta. Când ar trebui să fie gata proiectul

Lucrările la primul tronson al magistralei 6 de Metrou, care va lega Capitala de cel mai mare aeroport din România încep în această lună. Şi avem tot timpul să ne bucurăm de asta timp de 4 ani. Atunci ar urma să fie inaugurarea. Să nu uităm totuşi că pentru metroul din Drumul Taberei ne-am bucurat aşteptând mai bine de 10 ani.

Ana Grigore
de Ana Grigore

la 10.10.2023, 18:09

Vezi și

Ana Grigore, reporter Observator: "Magistrala 6 de metrou va face legătura directă între Bucureşti şi Aeroportul Henri Coandă, se va întinde pe o distanţă de 14,2 kilometri, va avea 12 staţii şi va beneficia de 12 trenuri noi. Proiectul a fost împărţit în două secţiuni, tronsonul 1 Mai - Tokyo şi Tokyo-Aeroportul Henri Coandă. Pentru prima secţiune, finanţată din fonduri europene nerambursabile, contractul a fost semnat însă, potrivit oficialilor, nu se ştie când vor începe lucrările. Cea de-a doua secţiune este finanţată de la bugetul de stat şi din fonduri externe rambursabile, un împrumut oferit de Japonia de aproximativ 300 de milioane de euro. Toate aceste lucrări ar trebui să fie gata până în anul 2027."

Ce progrese s-au făcut până acum?

Contractul în valoare de 1,28 miliarde de lei (fără TVA) pentru proiectarea şi execuţia secţiunii Tokyo - Aeroport Otopeni a Magistralei 6 de metrou a fost atribuit unei asocieri de constructori şi proiectanţi din Turcia, a anunţat pe pagina sa de Facebook ministrul Transporturilor şi Infrastructurii, Sorin Grindeanu, citat de Agerpres.

Potrivit acestuia, lotul 1.2 (Tokyo - Aeroport Otopeni) al M6 va avea o lungime de 7,6 km. Finanţarea contractului este asigurată din fonduri de la bugetul de stat şi fonduri externe rambursabile, iar lucrările sunt programate să dureze 48 luni de la data emiterii Ordinului de Începere.

"Vor fi realizate 6 staţii de metrou: Washington, Paris, Bruxelles, Otopeni, Ion I.C. Brătianu, Aeroport Otopeni. După finalizare, acest lot va completa traseul Magistralei 6 de metrou şi va asigura legătura între actuala staţie de metrou 1 Mai existentă şi Aeroportul Otopeni", a notat Grindeanu.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

În vacanţa de vară, preferaţi să vă lăsaţi copilul cu rudele sau la grădiniţă?

Observator » Evenimente » Lucrările la metroul care leagă Capitala de Aeroportul Otopeni încep luna aceasta. Când ar trebui să fie gata proiectul