Antena Meniu Search
x

Foto "Luna roz" sau "Luna căpşunilor", fenomen rar în ziua solstiţiului de vară. Unde va fi vizibilă

Un fenomen foarte rar, cunoscut sub numele de "Luna căpşunilor" sau "Luna roz" va ilumina cerul pe 21 iunie, odată cu solstiţiul de vară. 

de Redactia Observator

la 20.06.2024 , 13:54

"Luna roz" sau "Luna căpşunilor", fenomen rar pe 21 iunie 2024. Unde va fi vizibilă
"Luna roz" sau "Luna căpşunilor", fenomen rar pe 21 iunie 2024. Unde va fi vizibilă - Profimedia

Luna plină din iunie 2024 va fi cu adevărat specială. "Luna căpşunilor", aşa cum mai e cunoscută, va fi vizibilă pe 21 iunie și va marca începutul verii astronomice.

Unde va fi vizibilă "Luna căpşunilor"

"Luna căpşunilor" este un nume tradițional folosit pentru a descrie luna plină din luna iunie. Acest nume provine de la triburile de indigeni americani, în special Algonquinii, care au asociat această lună plină cu momentul recoltării căpșunilor sălbatice. 

Articolul continuă după reclamă

Acest fenomen va fi vizibil pe tot globul, dar vizibilitatea sa specifică depinde de condițiile meteorologice și de locația geografică.

Oamenii aflați într-o fâșie a Oceanului Pacific vor vedea luna trecând în fața stelei, care este cea mai strălucitoare din constelația Scorpion, Scorpionul. Unul dintre orașele din care va fi vizibil acest fenomen este Port Moresby, în Papua Noua Guinee, unde se poate vedea luna atingând Antares pe 21 iunie la 20:10. ora locală, potrivit In-the-sky.org, iar Antares va părea să iasă din spatele lunii la 20:34, scrie space.com.

Ți-a plăcut acest articol?

Like | 18 voturi
Întrebarea zilei
Aţi fost nevoit să apelaţi la terapie, pentru copilul vostru, în adolescenţă?
Observator » Evenimente » "Luna roz" sau "Luna căpşunilor", fenomen rar în ziua solstiţiului de vară. Unde va fi vizibilă