Antena Meniu Search
x

Video Lupta unor părinţi magistraţi pentru ca fiul lor să nu rămână cu nota 1 la Muzică, deşi n-a scris nimic în lucrare

Război în instanţă pentru o notă de 1 la muzică. Părinţii unui elev, magistraţi de meserie, au mers până în pânzele albe pentru fiul lor şi au dat şcoala în judecată. Vor să obţină anularea notei pe motiv că 1 se dă doar pentru fraudă. Reprezentanţii colegiului au altă parere şi spun că elevul şi-a meritat nota, pentru că n-a scris nimic la test. 

Clara Mihociu
de Clara Mihociu

la 05.04.2024, 20:02

Vezi și

Scandalul a pornit la Colegiul Naţional din Iaşi, în octombrie anul trecut, de la o lucrare de control la clasa a şasea. 

Clara Mihociu, reporter Observator: Elevilor li s-a cerut să scrie mai multe note muzicale precum și bemol, do bemol dar și să identifice enarmonicul acestora și să le transcrie apoi pe portativ. Cum elevul nu a reușit să facă asta corect a primit doar punctul din oficiu și a fost notat cu 1 la test. 

Nemulţumiţi, părinţii, mama-procuror militar, şi tatăl-judecător au cerut că lucrarea să fie recorectată

Antonina Bleorț, Purtător de cuvânt ISJ Iași: A fost o comisie care a reevaluat testarea și s-a ajuns la concluzia că era cumva la acel moment justificată acea notă. Legislația spune că elevul poate primi orice notă. 

Pe acelaşi subiect

Conducerea şcolii s-a ţinut însă tare: regulamentul permite notarea cu 1 dacă nu scrii nimic în lucrare. Părinţii au mers şi mai departe şi au reclamat cazul la Inspectoratul Şcolar.

Mihaela Țurcănasu, director adjunct Colegiul Național Iași: A fost o discuție cu părintele și cu profesorul, a fost o discuție și cu profesorul diriginte. Au fost parcurși toți pașii necesari dar se pare că totuși a fost nevoie și de sprijinul și opinia instanței.

Aşa au ajuns părinţii să ceară anularea notei în instanţă. Au studiat legislaţia şi au mizat pe argumentul că notă 1 se dă pentru fraudă. Cazul inedit i-a împărţit pe ceilalţi părinţi în două tabere. 

Între timp, părinţii au cerut strămutarea dosarului în alt judeţ, cerere care se va judecă la începutul lui aprilie. 

"Pentru fraudă constatată la evaluările scrise, inclusiv la probele scrise din cadrul examenelor, conform prezentului regulament, se acordă notă 1 sau, după caz, calificativul insuficient."

Ți-a plăcut acest articol?

Like | 2 voturi
Întrebarea zilei

Preferaţi ca pentru masa de Paşte să preparaţi cât mai multe produse în casă, pentru a evita E-urile?

Observator » Evenimente » Lupta unor părinţi magistraţi pentru ca fiul lor să nu rămână cu nota 1 la Muzică, deşi n-a scris nimic în lucrare