Antena Meniu Search
x

Video Mărturia elevului atacat cu maceta la liceul din Bucureşti. "Nu mă simt în siguranţă"

Dublu şoc în cazul elevului de 16 ani înjunghiat cu maceta în curtea unui liceu din Bucureşti. La trei zile de la atac, locul prin care au intrat agresorii este în continuare nepăzit. Iar adolescentul reface filmul atacului, cu detalii care dovedesc că pretinsele reforme fără sfârşit sunt ineficiente. Măturiile lui şi ale colegilor arată că agresiunea sângeroasă se poate repeta oricând.

Ana Grigore
de Ana Grigore

la 05.04.2024, 19:28

Vezi și

Elevul înjunghiat în curtea liceului a trecut cu bine peste o intervenţie chirurgicală şi a stat internat 72 de ore la spital. Rana deschisă de la mâna dreaptă are nevoie de cel puţin două săptămâni ca să se vindece. Acum, luptă cu traumele. Retrăieşte mereu momentul atacului.

Elevul înjunghiat, primele declaraţii

"A vrut să îmi dea, din câte am văzut, cu baioneta pe spate şi am pus mâna. Au încercat să mă ajute colegii, să aplaneze situaţia. Dar nu s-a putut. I-au ameninţat pe aceştia, le-a zis că le bagă baioneta în gât", povesteşte victima.

În curtea plină cu elevi, agresorii l-au luat la bataie, iar unul dintre ei l-a înjunghiat cu o macetă de 30 de centimetri. Din cei trei paznici, niciunul nu era acolo în momentul atacului. "N-am văzut niciun paznic acolo. Nu mă simt în siguranţă", adaugă victima.

Pe acelaşi subiect

"Dacă copilul respectiv vedea un agent de pază, credeţi că mai scotea cuţitul? Eu nu cred. Tu, ca părinte, care îţi trimiţi copilul la şcoală să înveţe şi să fie într-un mediu, cât de cât sigur, să te trezeşti cu el înjunghiat sau omorât?", spune Iuliana Cerchez, mama elevului înjunghiat.

Niciun paznic nu era de faţă

Adolescentul de 16 ani a fost înjunghiat după ce agresorii au intrat nestingheriţi pe poarta din spate a liceului şi au sărit un gard. Din trei paznici, niciunul nu era acolo. Iar lucrurile nu s-au schimbat nici acum. 

"La trei zile de la incident, zona prin care au reuşit cei patru agresori să ajungă în curtea liceului este în continuare nesupravegheată. Poarta este larg deschisă, iar în locul unde ar fi trebuit să existe paznic, nu se află nimeni", spune Ana Grigore, reporter Observator.

Poliţiştii au aflat de la colegii adolescentului atacat că acesta s-ar fi certat cu agresorii pentru o fată, deşi victima nu recunoaşte. Atacatorul, care are tot 16 ani, a fost arestat. Avocatul său încearcă să spună că ar fi fost provocat. "S-a speriat pentru că celălat a scos şi el cuţit, din câte am înţeles. Toţi poartă cuţite în şcoli. Când o să aibă posibilitatea să ia pistoale, o să ia pistoale", spune Cezar Vîrlan, avocat agresor.

  • Reporter: Ai văzut că vin cu briceag după ei?
  • Elev: Am văzut pe unii mai mari. Eram în curte, în pauză. M-am apropiat din curiozitate şi am văzut că aveau un cuţit.
  • Reporter: Aici la tine, în liceu?
  • Elev: Da, în curte.
  • Reporter: Şi cum au reuşit să intre cu el?
  • Elev: În pantaloni, că de obicei nu prea ne verifică.

În şapte din zece şcoli elevii sunt martorii sau victimele violenţei, arată un raport Erasmus. Aproape 10.000 de atacuri fizice sau verbale au loc într-un an şcolar, conform Centrului de Resurse Juridice.

Ți-a plăcut acest articol?

Like | 3 voturi
Întrebarea zilei

Ce alegeți de 1 Mai, grătar la pădure sau grătar la terasă?

Observator » Evenimente » Mărturia elevului atacat cu maceta la liceul din Bucureşti. "Nu mă simt în siguranţă"