Antena Meniu Search
x

Video "Mă înec, mă înec". Un adolescent de 17 ani din Mehedinţi a intrat cu un prieten în apele Dunării să se răcorească, dar n-a mai ieşit la mal

Tragedie fără margini într-o familie din Mehedinţi. Un adolescent de 17 ani a murit ieri, în apele Dunării. Băiatul ar fi intrat împreună cu un prieten ca să se răcorească, iar din cauza curenţilor, nu a mai putut să ajungă la mal. A fost găsit de scafandri după trei ore de căutări, la zece metri de locul din care dispăruse. 

de Redactia Observator

la 29.06.2024 , 08:41

Cei doi adolescenţi au mers pe malul Dunării, din dreptul localităţii Șimian, judeţul Mehedinţi, împreună cu tatăl băiatului de 17 ani, care voia să pescuiască. Chiar dacă niciunul dintre ei nu ştia să înoate, la scurt timp, copiii au hotărât să facă o baie pentru a se răcori. A fost momentul în care curenţii puternici l-au tras pe adolescent sub apă, de sub privirile neputincioase ale tatălui.

"Mi-a spus tatăl lui că a intrat o dată, iar apoi: mă înec, mă înec", povesteşte un localnic.

"Atâta timp cât apa este curgătoare, nici dacă eşti un foarte bun înotător, n-ai ce să cauţi să faci baie în altfel de locuri", subliniază Dan Răducanu, şef gardă de intervenţie. .  

Vezi și

"Aici e apa foarte puternică, e şi mare, nu e scăzută. La 15 metri e un prag foarte adânc de două ori cât înălţimea mea", spune un alt localnic.

Pe acelaşi subiect

Misiune de salvare contracronometru pentru găsirea băiatului

"Unul dintre ei a intrat sub apă şi nu a mai apărut, iar de atunci este căutat în continuu", spune Horia Ene, medic SAJ Mehedinţi.

"Am fost solicitați să intervenim la o persoană înecată în râul dunărea. Ne-am deplasat  cu trei autospeciale, care au început să efectueze odată sosiţi la locul intervenţiei, căutări pe luciul apei", spune Dan Răducanu, şef gardă de intervenţie. 

Din păcate, după trei ore de căutări, scafandrii l-au găsit pe băiat mort, la zece metri de mal.

"(Victima) A fost găsită decedată evident, după trei ore şi ceva de surmensie, nu avea nicio şansă să cape", explică Horia Ene, medic SAJ Mehedinţi.

"La o distanţă de aproximativ zece metri de mal, la o adâncime de zece metri, a fost găsită persoana, dar aceasta ne mai fiind în viaţă", a declarat şi Dan Răducanu, şef gardă de intervenţie. 

Băiatul era elev în clasa a IX-a la un liceu din Drobeta Turnu Severin. Acum părinţii se pregătesc de înmormântare.

Ți-a plăcut acest articol?

Like | 2 voturi
Întrebarea zilei
Mergeţi în vacanţă pe litoralul românesc sau în străinătate?
Observator » Evenimente » "Mă înec, mă înec". Un adolescent de 17 ani din Mehedinţi a intrat cu un prieten în apele Dunării să se răcorească, dar n-a mai ieşit la mal