Antena Meniu Search
x

MAE: 122 de români și 62 cetățeni europeni, blocați în Maroc din cauza Omicron, ajung joi seară la București cu un avion Tarom

Ministerul Afacerilor Externe anunţă că 122 de români şi 62 de cetăţeni europeni care erau blocaţi în Maroc, în urma suspendării zborurilor comerciale, au fost îmbarcaţi într-o aeronavă Tarom care operează cursa specială pentru repatriere. Nicio persoană aflată la bordul avionului nu prezintă simptome de infectare cu virusul SARS-CoV-2.

Ana Maria Ghiarasim
de Ana Maria Ghiarasim

la 02.12.2021, 17:35

MAE: 122 de români și 62 cetățeni europeni, blocați în Maroc din cauza Omicron, ajung joi seară la București cu un avion Tarom
MAE: 122 de români și 62 cetățeni europeni, blocați în Maroc din cauza Omicron, ajung joi seară la București cu un avion Tarom - Facebook/Tarom

Potrivit comunicatului oficial, aeronava TAROM cu românii repatriați din Maroc va ajunge astăzi, 2 decembrie 2021, pe Aeroportul Internațional Henri Coandă, în jurul orei 20.00.

Reprezentanţii Grupului de Comunicare Strategică anunţă că nicio persoană aflată la bordul avionului nu prezintă simptome de boală.

”Nicio persoană nu prezintă simptome de infectare cu virusul SARS-CoV-2. Ca măsură suplimentară, persoanele vor fi testate şi li se va recomanda să rămână în autoizolare până la aflarea rezultatului testului”, a transmis Grupul de Comunicare Strategică. 

Pasagerii repatriați din Maroc vor fi testați la sosirea pe aeroport

În cazul în care rezultatul testului este negativ, cetăţenii repatriaţi din Maroc, ţară aflată în zona verde, vor rămâne în contact cu autorităţile medicale pentru a depista orice semn al apariţiei eventualelor simptome. 

În cazul în care rezultatul este pozitiv, persoanele respective vor fi transportate la unităţi medicale pentru investigaţii şi monitorizare, iar proba va fi trimisă în laboratoare specializate pentru secvenţiere,în vederea stabilirii variantei de tulpină. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă tentează să mergeţi în vacanţă cu rulota în loc să vă cazaţi la hotel?

Observator » Evenimente » MAE: 122 de români și 62 cetățeni europeni, blocați în Maroc din cauza Omicron, ajung joi seară la București cu un avion Tarom