Antena Meniu Search
x

Video Poveștile românilor blocați în Maroc, din cauza tulpinii Omicron. ”Trăim un roller coaster de emoţii, de frică de ce se poate întâmpla”

Pentru sute de români, drumul spre casă a devenit misiune imposibilă, după ce tot mai multe state îşi închid graniţele de teama noii supertulpini Covid. Zeci de români sunt acum blocaţi în Maroc. Joi, va fi organizat un zbor pentru evacuarea lor. Azi au ajuns acasă şi cei aproape 50 de români care rămăseseră blocaţi în Africa de Sud.

Laurenţiu Rădulescu
de Laurenţiu Rădulescu

la 30.11.2021, 20:03

Vezi și

De la miezul nopţii, timp de 2 săptămâni niciun avion de pasageri nu mai decolează şi nu mai aterizează în Maroc. Zeci de români şi-au văzut planurile date peste cap. Florina şi Răzvan au mers în Maroc pentru a sărbători ziua băiatului lor, care a împlinit 14 ani.

Florina Boji, români blocaţi în Maroc:Aseară am primit toţi anunţul de anulare. Ne-au spus că nu mai sunt zboruri de mâine, timp de două săptămâni. Noi am crezut că este o glumă”.

Abandonaţi de companiile aeriene la care aveau rezervate biletele, ore în şir n-au ştiut când şi cum se vor întoarce acasă.

Răzvan Boji, români blocaţi în Maroc: ”O grămadă de agenţii cer acum o grămadă de bani, preţuri de bişniţă pentru a face nişte profituri. Ryanair, de exemplu, miercuri, că atunci mai apăreau bilete, băgau preţuri de peste 500 de euro de persoană”.

Pe acelaşi subiect

72 de turiști români au rămas blocați în Maroc

În aceeaşi situaţie sunt şi Andreia şi Ionuţ. Au filmat mai multe zile în Maroc, pentru vlogul lor de călătorii, înainte ca supertulpina Omicron să le strice planurile.

Andreia: ”Ultimele 24 de ore au fost un rollercoaster de emoţii. Am trecut prin panică, prin frica de ce se poate întâmpla, că vom rămâne blocaţi aici”.

În total, 72 de români au cerut ajutorul Ambasadei noastre la Rabat pentru a se întoarce acasă.

Florina Boji, români blocaţi în Maroc: ”Chiar aşteptăm o soluţie, măcar de ziua naţională”.

Nu vor ajunge acasă până mâine, însă joi va pleca spre ei un avion de la Bucureşti.

Nicolae Ciucă, premierul României: ”Cei 72 de cetățeni români - aceasta este cifra pe care o avem de la MAE - să se pregătească să fie repatriaţi cu o aeronavă a TAROM. Poimâine dimineață aeronava să plece în Maroc şi să aducem cetățenii români acasă”.

Echipajul TAROM care i-a adus acasă pe românii blocați în Africa de Sud, în costume de protecție

De Ziua Naţională vor fi însă acasă cei 46 de români care au fost blocaţi în Africa de Sud. Printre ei şi rugbistii de la CSM Baia Mare, care se aflau acolo în turneu, în momentul în care noua variantă de coronavirus a băgat în panică întreaga planetă, iar zborurile din Africa de Sud au fost suspendate. Au aterizat azi la Bucureşti după un drum de aproximativ 15 ore.

Toţi au fost testaţi înainte şi toate testele au fost negative. Echipajul TAROM şi-a luat însă măsuri speciale de siguranţă. Piloţii şi însoţitorii de bord au purtat măşti şi costume de protecţie.

În Africa de Sud au mai rămas şapte români care nu au reuşit să ajungă la timp la aeroport pentru a fi evacuaţi. Şi pentru ei se caută o soluţie.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Sunteţi de acord ca permisul auto să poată fi obţinut de la 17 ani?

Observator » Stiri externe » Poveștile românilor blocați în Maroc, din cauza tulpinii Omicron. ”Trăim un roller coaster de emoţii, de frică de ce se poate întâmpla”