Antena Meniu Search
x

Video Mai multe TIR-uri au derapat sau au rămas blocate pe şosele, din cauza viscolului

Traficul a fost dat peste cap, noaptea trecută, în judeţele din nord-vestul ţării, unde ninsoarea viscolită a înfundat drumurile sau le-a transformat în patinoar. 

de Redactia Observator

la 21.01.2022, 08:21

Vezi și

Mai multe TIR-uri au derapat sau au rămas blocate pe şosele, iar în Maramureş, unul dintre ele a fost lovit chiar de utilajul de deszăpezire care venise să-l scoată de acolo. Începând de astăzi, vremea se răceşte în toată ţara, chiar şi în sud, unde până ieri, maximele aminteau de primăvară.

Un nou episod de viscol s-a abătut, seara trecută, asupra nord-vestului ţării. În Satu Mare, Sălaj, Maramureș, Cluj, Bistrița-Năsăud și Mureș vântul a bătut şi cu 65 de kilometri la oră. 

Un peisaj de iarnă pe care nu l-am mai avut de mult timp. Nu ştiu dacă neapărat cuiva îi era dor de el. În Satu Mare oamenii spun că zăpada viscolită a semănat mai mult cu o ploaie îngheţată. Tot oraşul s-a acoperit de un strat consistent.

Şi în Sighetul Marmaţiei oamenii au fost izgoniţi în case de vântul care a spulberat zăpada prin oraş. Circulaţia a devenit un coşmar, la fel ca pe toate drumurile din Maramureş.

Pe acelaşi subiect

În localitatea Mireşu Mare, un autotren încărcat cu lemne a rămas înțepenit mai multe ore, din cauza ghețușului de pe şosea. Un utilaj de deszăpezire a fost trimis să îi netezească calea, însă şi acesta a alunecat pe polei.

Traficul dat peste cap de vremea rea

Martor: A venit maşina de deszăpezit şi a patinat şi a lovit capul de TIR şi a spart parbrizul.

Din fericire nimeni nu a fost rănit. 

Un alt accident a avut loc în localitatea Lăpuşel, tot în Maramureş. Aici, un TIR a derapat, iar în urma accidentului în zonă s-a vărsat o cantitate considerabilă de combustibil. Preventiv, în toată comuna a fost sistată alimentarea cu energie electrică până când şoseaua a fost spălată.

Dacă în nordul ţării, de câteva zile avem parte de ger şi ninsoare, în sudul ţării, ieri părea că este început de primăvară. La malul mării au fost zece grade Celsius, cu soare.

Femeia: Soarele ăsta care ne încălzeşte sufletele. 

Cel mai cald a fost la Calfatat, unde s-au înregistrat 12 grade la orele prânzului. Vreme frumoasă a fost şi în estul ţării. La Vaslui, unde temperatura s-a ridicat la şapte grade Celsius, oamenii au ieşit la plimbare fără căciuli sau mănuşi şi cu gecile descheiate.

Femeie: Am renunţat la tot. E cald afară.

De astăzi, temperaturile scad în toată ţara, pentru mai multe zile la rând. Iar pe final de ianuarie, meteorologii anunţă că va fi mai frig decât este normal pentru această perioadă.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă tentează să mergeţi în vacanţă cu rulota în loc să vă cazaţi la hotel?

Observator » Evenimente » Mai multe TIR-uri au derapat sau au rămas blocate pe şosele, din cauza viscolului