Antena Meniu Search
x

Mai mulţi copii de la o creşă din Piteşti, loviţi de o angajată care ar fi trebuit să îi îngrijească. Femeia a fost reţinută de poliţişti

Angajata unei creşe din Piteşti a fost reţinută de poliţişti pentru că ar fi lovit şi bruscat mai mulţi copii pe care îi avea în grijă. 

Ovidiu Cojocaru
de Ovidiu Cojocaru

la 10.05.2022, 17:39

Mai mulţi copii de la o creşă din Piteşti, loviţi de o angajată care ar fi trebuit să îi îngrijească
Mai mulţi copii de la o creşă din Piteşti, loviţi de o angajată care ar fi trebuit să îi îngrijească - Shutterstock - foto ilustrativ

Femeia a fost prezentată Parchetului de pe lângă Judecătoria Piteşti, care a dispus măsura preventivă a controlului judiciar pentru 60 de zile, a anunţat Poliţia Judeţeană Argeş, scrie news.ro.

Pe timpul controlului judiciar, femeia "trebuie să respecte şi obligaţia de a nu exercita profesia de educator puericultor şi să nu desfăşoare vreo activitate care implică controlul direct şi sistematic cu persoane minore”. În baza măsurilor dispuse de organele competente, Direcţia de Asistenţă Socială a Municipiului Piteşti poate dispune încetarea contractului de muncă al salariatei.

Femeia, pusă sub control judiciar

La rândul său, Primăria Piteşti a transmis că salariata în funcţia de educator puericultor în Creşa nr. 6 Trivale se afla, la data demarării anchetei penale, şi în anchetă administrativă.

"De îndată ce a luat la cunoştinţă  despre presupusele agresiuni fizice şi verbale asupra copiilor, în data de 26 aprilie 2022, Direcţia de Asistenţă Socială a Municipiului Piteşti a iniţiat toate demersurile legale de investigare a situaţiei, prin demararea anchetei disciplinare prealabile, şi a oferit părinţilor tot sprijinul pentru stabilirea adevărului şi luarea măsurilor administrative prevăzute de lege! Cercetarea disciplinară prealabilă anchetei penale a fost demarată la nivelul instituţiei, ca urmare a sesizării formulate chiar de şeful Serviciului Creşe Piteşti", a arătat sursa citată.

"În ziua de 10 mai a.c., poliţiştii de investigaţii criminale din cadrul Secţiei 3 Poliţie Piteşti, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Piteşti, au continuat cercetările într-un dosar penal privind săvârşirea infracţiunii de purtare abuzivă (trei acte materiale) şi au reţinut o femeie de 44 de ani, din Piteşti. Din cercetări s-a stabilit că, în perioada aprilie-mai a.c., femeia, în calitate de angajată a unei instituţii care asigură îngrijirea copiilor până la vârsta de trei ani, ar fi agresat fizic minori pe care îi avea în grijă", precizează informarea IPJ Argeş.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Sunteţi de acord ca permisul auto să poată fi obţinut de la 17 ani?

Observator » Evenimente » Mai mulţi copii de la o creşă din Piteşti, loviţi de o angajată care ar fi trebuit să îi îngrijească. Femeia a fost reţinută de poliţişti