Antena Meniu Search
x

Antonia, mama care a născut în ambulanţă, are doar 16 ani. Şi tatăl copilului este adolescent. Nici măcar hăinuţe pentru copil nu aveau

O poveste cu final fericit, dar care scoate la iveală adevăratele drame din România. O adolescentă de 16 ani, care provine dintr-o familie fără posibilităţi, a născut în ambulanţă, ajutată de patru membri ai echipajului SMURD din Mureş. Fata era speriată, mai ales că se afla la prima sarcină.

de Monica Palade

la 10.11.2021, 18:55

Şi tatăl copilului este tot un adolescent, în vârstă de 17 ani. Potrivit unei vecine, care a fost lângă ea în momentul naşterii, tânăra locuia într-un apartament de stat, fără lumină. Nici măcar hăinuţe pentru copil nu avea.

„Are situaţie mai precară. Nu are nici lumină. Ea are 16 ani, băiatul 17. Apartamentul e de stat, singurul apartament care e de stat în bloc. Prima dată am mers acolo, la Antonia, a venit şi băiatul cu care vorbeşte. Cu o seară înainte a fost din nou cu ambulanţa la spital, dar s-a cerut acasă. Când am văzut-o pe Antonia. M-am speriat. Am sunat la 112. Au început să vină, nişte doctori, paramedici, când am văzut cum urla am zis haideţi repede că trebuie să nască. Din ce am înţeles, nu au mai asistat la o naştere. Ei nu au venit pregătiţi pentru aşa ceva, dar nu mai aveau ce să facă. Nu avea nici lumină în casă. Am stat cu lanterne, telefoane”, a povestit vecina corespondentului Observator Sorin Ţanţoş.

Copii cu copii

Vestea că o adolescentă a născut vine la scurt timp după ce o fetiţă de 12 ani din Tulcea a rămas însărcinată. Şi în acest caz, tatăl este tot un minor, de 16 ani. Fata mai are acasă alți 7 frați și provine dintr-o familie numeroasă. Pentru că a lipsit de la școală, profesorii au alertat autoritățile, astfel s-a format o comisie socială și s-a aflat că fetița este însărcinată în luna a cincea. S-au sesizat și cei de la Protecția Copilului care spun că fata are nevoie de consiliere psihologică, dar doar dacă mama este de acord cu așa ceva.

În Tulcea, alte 18 minore însărcinate sunt monitorizate, 17 dintre ele au sub 16 ani. Anul acesta s-a dublat numărul mamelor adolescente în Vaslui. Multe dintre minore provin din mediul rural.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Evenimente » Antonia, mama care a născut în ambulanţă, are doar 16 ani. Şi tatăl copilului este adolescent. Nici măcar hăinuţe pentru copil nu aveau