Antena Meniu Search
x

Tânăra mamă care a intrat în comă după ce a născut, la Maternitatea Giuleşti, ar fi suferit o complicaţie rară

O dramă uriaşă a despărţit o familie din Bucureşti printre spitale. O femeie de 35 de ani a născut în urmă cu o lună, la Maternitatea Giuleşti, iar de atunci este în comă la Spitalul Universitar. Ar fi suferit acceeaşi complicaţie prin care a trecut şi Andreea Bălan, anul trecut. Rudele acuză că nu au ştiut nimic despre starea ei de sănătate, iar spitalele au folosit drept scuză protecţia datelor. Soţul femeii se pregăteşte deja să fie mamă şi tată pentru cei trei copii. Nimeni nu poate spune când şi dacă tânăra se va întoarce acasă.

Maria Rohnean
de Maria Rohnean

la 24.06.2020, 22:01

Vezi și
  • Pacienta era la a treia naștere.
  • Pacienta ar fi intrat în comă din cauza unei complicații rare.

Drama familiei Iliescu a început după ce bărbatul şi-a lăsat soţia la spital. După o sarcină fără probleme, amândoi aşteptau cu nerăbdare să-şi ţină bebeluşul în braţe. Din cauza regulilor de siguranţă, bărbatul nu şi-a vizitat soţia în spital, ci a aşteptat veşti acasă. Două zile, nu a ştiut nimic. Apoi, un telefon scurt şi sec îl anunţa că are o fetiţă, dar soţia nu e bine. 

Ionuţ Iliescu, soţul femeii: De atunci totul este un mister, nimeni nu ştie exact care este diagnosticul real.

După alte două zile, l-au chemat la spital. Bărbatul şi-a lăsat ceilalţi doi copii în grija unor rude şi a fugit la maternitate. A apucat să-şi vadă soţia doar pentru câteva secunde, în timp ce era preluată pe o targă de un echiipaj de salvare. Era inconştientă. 

Ionuţ Iliescu, soţul femeii: Ceea ce mă doare pe mine, ca soţ şi ca tată a trei copii, este de ce nu pot să intru să o văd. Bun, este pandemie, e situaţia asta care s-a creat, dar măcar fişa medicală sau epicriza de etapă, nu ni se dă nimic.

Reprezentanţii Maternităţii au folosit drept scuză protecţia datelor. 

Reprezentanţii Maternităţii Dr. Panait Sârbu din Capitală confirmă faptul că femeia a născut aici pe 19 mai, iar mai apoi a fost transferată în stare gravă la Spitalul Universitar. Surse din cadrul aceleiaşi unităţi sanitare spun că diagnosticul a fost de embolie amniotică, o complicaţie care rareori poate fi atât prevenită cât şi tratată de către medici.

Embolia amniotică apare o dată la 80 de mii de naşteri. În timpul naşterii, placenta se subţiază atât de mult încât lichidul amniotic ajunge în sângele mamei. Apoi, organele cedează rând pe rând. Evoluţia este rapidă şi duce la infarct, convulsii sau comă. 

Andreas Vythoulkas, specialist în infertilitate: Singurul lucru pe care poţi să-l faci ca medic ginecolog este să scoţi copilul repede încât mama să fie preluată, să intre în terapie intensivă, să o preia anesteziştii încât să poată să o echilibreze şi Doamne ajută să fie cu bine.

Aceeaşi complicaţie a apărut şi la Andreea Bălan, în martie anul trecut, când a adus-o pe lume pe cea de-a doua fetiţă. Vedeta a intrat în stop cardiorespirator şi a fost salvată în ultimul moment. 

În cazul femeii de la Maternitatea Giuleşti, lucrurile s-au complicat. Tânăra este internată de aproape o lună la Spitalul Universitar din Capitală, în timp ce bebeluşul ei a rămas în grija asistentelor de la maternitate. 

Tatăl n-a primit nici măcar o adeverinţă care l-ar fi ajutat să-şi ia concediu de îngrijire a copiilor. Abia astăzi, bărbatul a reuşit să obţină informaţii, după ce spitalul a fost contactat de echipa Observator. 

"Medici din secția ATI a S.U.U.B au stat de vorbă cu soțul pacientei și i-au explicat care este starea de sanătate a femeii, soțul pacientei a intrat în posesia documentelor pe care le solicitase prin Registratura Electronică a Spitalului Universitar de Urgență București și în cursul zilei de astăzi dumnealui a discutat din nou cu medicul curant al soției", a fost mesajul transmis de reprezentanții spitalului.

Cei doi tineri mai au împreună o fetiţă de 11 ani şi un băiat de patru ani, ambii cu probleme de sănătate. Peste câteva zile, tatăl îşi va aduce acasă şi bebeluşul. Bărbatul vrea să-şi facă dreptate în instanţă.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Sunteţi de acord ca permisul auto să poată fi obţinut de la 17 ani?

Observator » Evenimente » Tânăra mamă care a intrat în comă după ce a născut, la Maternitatea Giuleşti, ar fi suferit o complicaţie rară