Antena Meniu Search
x

Video Mama copilului sfâșiat de câine nu înțelege cum s-a putut întâmpla tragedia: "Până şi hoţii mi-au intrat şi mi-au mângâiat câinii"

Doi părinţi din Dâmboviţa sunt sfâşiaţi de durere. Băieţelul lor, de şase ani, a fost ucis de câinele pe care îl luaseră ca să îi păzească de hoţi. Animalul este din rasa ciobănesc caucazian, considerată extrem de agresivă. Deşi până acum a fost blând, animalul de 80 de kilograme s-a transformat într-o fiară ucigaşă. Urmează informaţii care vă pot afecta emoţional.

Andre Rotaru
de Andre Rotaru

la 24.01.2022, 19:13

Vezi și

Raluca Bâzganu, mama copilului: Nu îmi explic de ce Dumnezeu mi-a luat copilaşul. Au venit hoţii peste noi de mai multe ori şi acum câinii au stat în permanenţă deschişi. Până şi hoţii mi-au intrat şi mi-au mângâiat câinii. 

Nu există durere mai mare pentru un părinte decât să-şi piardă copilul. Băieţelul a mers dimineaţă într-o curte separată, din spatele casei, să stingă lumina într-o anexă. Acolo erau şi câinii familiei, lăsaţi liberi. Printre ei, patru ciobăneşti. Unul dintre ei s-a repezit la băieţel şi l-a apucat de gât.

Vecin: Necazul când e să vină pe capul omului... Astea sunt lucruri neprevăzute.

După 20 de minute, tatăl a observat că băieţelul nu se întoarce în casă şi a mers să vadă ce-i cu el.

Pe acelaşi subiect

Corina Corneanu, medic ambulanţă: Era în stop cardiorespirator, avea leziuni multiple la nivelul corpului, plăgi profunde la nivelul gâtului. A fost resuscitat, dar, din păcate, fără rezultat.

Raluca Bâzganu, mama copilului: Sunt îngrozită de ce s-a întâmplat. Noi iubim animalele. Avem inclusiv în casă. Erau doar mari, dar nu s-a întâmplat până acum niciodată nimic. Copilul în permanenţă a fost supravegheat, însă astăzi pur şi simplu aşa s-a întâmplat.

17 câini are familia din Conțești, acolo unde s-a produs tragedia

Familia din Conţeşti, judeţul Dâmboviţa, are în total 17 câini, dar cei mai mulţi sunt de talie mică. Cei patru ciobăneşti erau luaţi special pentru pază.

Arcadie Rădulescu, medic veterinar: Nişte câini caucazieni care n-au fost declaraţi la poliţie, dar sunt vaccinaţi antirabic. Din patru, nu se ştie care a omorât. El se juca cu câinii până în momentul tragediei.

Andre Rotaru, reporter Observator: Proprietarii ar fi cumpărat cei patru câini de talie mare tocmai de teama hoţilor din zonă. Animalele sunt într-o perioadă de carantinare de 14 zile pentru a vedea dacă au sau nu simptome de turbare. Indiferent de rezultat, proprietarii le-ar fi comunicat celor de la Direcţia Sanitar Veterinară că vor să eutanasieze câinii.

Rasa de ciobănești este considerată periculoasă

Ciobăneştii caucazieni fac parte din categoria câinilor periculoşi, alături de Rottweiller sau Cane Corso. Dacă nu sunt dresaţi de pui, pot avea reacţii extrem de dure mai târziu. 

Ovidiu Catrinoiu Molnar, dresor: Sunt nişte câini de pază şi în mare parte agresivitatea lor este dusă la extrem. Trebuie doar o secundă să se întâmple un lucru destul de grav. Nu trebuie provocaţi. Din păcate, foarte multă lume, luându-şi astfel de câini chiar încearcă, între ghilimele, să-i înrăiască cu vecinul, cu cumătrul şi practic dezvoltă această agresivitate fără să fie controlată.

Poliţiştii au deschis dosar penal pentru ucidere din culpă. Cei doi părinţi mai au un băieţel de 4 ani şi aşteaptă un alt copil.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Cum vă petreceţi Floriile?

Observator » Evenimente » Mama copilului sfâșiat de câine nu înțelege cum s-a putut întâmpla tragedia: "Până şi hoţii mi-au intrat şi mi-au mângâiat câinii"