Antena Meniu Search
x

Video "Mâna criminală o vor decide experţii". Cornel Dinicu a angajat propria echipă de specialişti pentru a analiza probele de la Ferma Dacilor

Patronul Fermei Dacilor a ieşit în această dimineaţă din Capitală, unde este arestat la domiciliu, pentru a merge, cu acordul anchetatorilor, la ultima reconstituire efectuată la locul tragediei. Înainte de-a ajunge la Tohani, Dinicu a trecut pe la Poliţia din Mizil pentru a semna mai multe acte. Anchetatorii verifică la cercetarea de la faţa locului în special locul in care se afla camera deasupra căreia erau montate panourile fotovoltaice.

Cosmina Balint
de Cosmina Balint

la 07.02.2024, 14:00

Vezi și

"Mâna criminală o vor decide experţii. Astăzi se vor lămuri lucrurile vis-a-vis de panourile electrice, cât de bine le-am realizat şi cât de bine le-am făcut", a declarat Cornel Dinicu. Anchetatorii vor să stabilească prin aceste expertize de la ce a pornit incendiul şi cum s-a extins. Vor fi făcute trei astfel de cercetări: una a lemnului, una a instalaţiei electrică şi o expertiză pirotehnică. Vor fi luate ca probe rămăşiţe din lemnul ars, dar şi fire din camera deasupra căreia erau puse panourile fotovoltaice.

La această expertiză vor participa experţi, dar şi specialişti independenţi angajaţi chiar de Cornel Dinicu. E a doua oară când Cornel Dinicu va fi prezent la o astfel de expertiză. De această dată, fără escortă de la poliţie pentru că a fost plasat deja în arest la domiciliu.

Şi în urmă cu o săptămână, Dinicu, aflat atunci în arest preventiv, a fost dus la Ferma Dacilor

Patronul Fermei Dacilor, Cornel Dinicu, aflat în arest la domiciliu, a fost dus, miercuri, la locul incendiului în urma căruia opt persoane au murit carbonizate în data de 26 decembrie, au precizat surse judiciare. Potrivit acestora, anchetatorii continuă cercetările la faţa locului în prezenţa patronului complexului turistic din satul prahovean Tohani.

Pe acelaşi subiect

Şi în urmă cu o săptămână, Dinicu, aflat atunci în arest preventiv, a fost dus la Ferma Dacilor pentru continuarea motive similare. Administratorii complexului turistic Ferma Dacilor- Cornel Dinicu,Vitomir Adrian Ristin şi Adelina Elena Ilie sunt acuzaţi de distrugere din culpă care a avut ca urmare un dezastru. Construcţia corpului principal de clădire, care include restaurant, bucătărie şi spaţii de cazare la parter şi mansardă, a fost executată în regie proprie, fără obţinerea avizelor şi autorizaţiei de construire, iar demersurile şi măsurile dispuse pentru "intrarea în legalitate" au fost realizate cu încălcarea prevederilor legale, spun anchetatorii.

"De asemenea, trebuie precizat că unitatea turistică a funcţionat cu încălcarea prevederilor Legii nr. 307/2006 privind apărarea împotriva incendiilor, HGR nr. 571/2016 pentru aprobarea categoriilor de construcţii care se supun avizării şi/sau autorizării privind securitatea la incendiu şi a normativelor aplicabile în domeniu, respectiv fără obţinerea avizelor şi a autorizaţiilor ce ar fi trebuit emise de Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă pentru funcţionarea corespunzătoare şi fără respectarea normelor privind securitatea la incendiu. Situaţia expusă anterior a creat premisele izbucnirii şi propagării la data de 26 decembrie 2023, în jurul orei 05,45, a unui incendiu (...), sursa probabilă a incendiului fiind 'efectul termic al curentului electric' ", preciza anterior Parchetul de pe lângă Tribunalul Prahova.

Conform sursei citate, societatea comercială era racordată la reţeaua de alimentare cu energie electrică în baza unui contract încheiat în anul 2014, pentru un consumator noncasnic tip persoană fizică, loc de consum cu denumirea "pompă de apă" având o putere de 8 Kw, insuficientă pentru susţinerea consumatorilor electrici ai unei pensiuni. Opt persoane, respectiv cinci adulţi şi trei copii, au murit carbonizate în urma incendiului care a izbucnit la Ferma Dacilor în a doua zi de Crăciun.

Ți-a plăcut acest articol?

Like | 1 vot
Întrebarea zilei

Cum vă petreceţi Floriile?

Observator » Evenimente » "Mâna criminală o vor decide experţii". Cornel Dinicu a angajat propria echipă de specialişti pentru a analiza probele de la Ferma Dacilor