Antena Meniu Search
x

Curs valutar

Video Managerul spitalul Sf. Pantelimon şi-a depus demisia, la cererea ministrului Sănătăţii. Patru cadre medicale, audiate la Serviciul Omoruri

La mai bine de trei luni de la izbucnirea scandalului morţilor suspecte din Spitalul Pantelimon, ancheta se extinde. Poliţiştii au făcut percheziţii în această dimineaţă în locuinţele a patru angajaţi ai unităţii medicale care au fost şi duşi, cu mandat, la audieri. Anchetatorii încearcă să facă lumină după ce şefa asistentelor din spital a reclamat că 17 pacienţi internaţi la terapie intensivă ar fi murit în doar patru zile, pentru că ar fi primit doze reduse şi insuficiente de medicament.

de Bogdan Dinu

la 07.08.2024 , 14:03

În urmă cu scurt timp managerul spitalului Sf.Pantelimon a declarat pentru Observator că şi-a depus demisia de onoare, asta după ce ministrul Sănătăţii, Alexandru Rafila, i-a cerut acest lucru având în vedere funcţionarea defectuoasă, dar şi neîncrederea apărută în spaţiul public.

17 pacienţi de la ATI au murit în 4 zile

Mascaţii şi procurorii au descins în această dimineaţă, 7 august, la mai multe locuinţe ale unor medici şi asistente de la spitalul Sf.Pantilimon. În prezent, cadrele medicale sunt audiate la Serviciul Omoruri. Dosarul a fost deschis după ce 17 pacienţi internaţi pe secţia de ATI şi-au pierdut viaţa în decurs de 4 zile. Unul dintre angajaţii spitalului a sesizat Parchetul.

Vezi și

În sesizare este precizat că bolnavii ar fi primit doze reduse de noradrenalina. În acelaşi dosar au mai avut loc şi alte audieri. Una dintre asistene a fost acuzată de mărturie mincinoasă.

Bogdan Dinu Like

Zilnic am ocazia să văd ceva nou, să cunosc persoane și să aflu noi perspective. În fiecare zi am ocazia să caut răspunsurile la întrebările pe care, în anumite momente, și le pune o țară întreagă.

Întrebarea zilei
Aţi putea să vă îndepliniţi sarcinile de serviciu într-un interval de lucru mai scurt?
Observator » Evenimente » Managerul spitalul Sf. Pantelimon şi-a depus demisia, la cererea ministrului Sănătăţii. Patru cadre medicale, audiate la Serviciul Omoruri