Antena Meniu Search
x

MApN: Primele convoaie militare americane au intrat în România miercuri seară

Ministerul Apărării Naționale a anunțat că primele convoaie cu tehnică militară SUA au intrat în România, miercuri seară, pe la Vama Nădlac şi se deplasează către Mihail Kogălniceanu, în judeţul Constanţa. Restul tehnicii de luptă, precum şi militarii Batalionului 2 (2nd Squadron) / Regimentul 2 Cavalerie vor ajunge în România în perioada următoare.

de Redactia Observator

la 09.02.2022, 22:06

MApN: Primele convoaie cu tehnică militară SUA ajung în România miercuri seară
MApN: Primele convoaie cu tehnică militară SUA ajung în România miercuri seară - Profimedia Images

"Primele elemente de tehnică militară ale detaşamentului SUA care va purta denumirea Task Force (TF) Cougar vor intra în seara zilei de miercuri, 9 februarie, în România pe la punctul de trecere a frontierei Nădlac, judeţul Arad. Ora aproximativă de sosire este 22.00. Autovehiculele din compunerea coloanei, însoţite de autospeciale ale Poliţiei Militare, se vor deplasa, după trecerea frontierei de stat, pe ruta Arad - Deva – Sibiu - Râmnicu Vâlcea – Piteşti – Bucureşti  - Mihail Kogălniceanu", a transmis Ministerul Apărării Naţionale (MApN).

Sursa citată a precizat că, pentru o bună desfăşurare a traficului, Poliţia Militară va dispune măsuri pentru asigurarea fluenţei în trafic şi informarea conducătorilor auto asupra eventualelor restricţii rutiere.

Potrivit MApN, TF Cougar va fi constituită, în principal, din militari ai Batalionului 2 (2nd Squadron) / Regimentul 2 Cavalerie, care vor acţiona cu transportoare blindate Stryker, la care se vor adăuga militari cu alte specialităţi din cadrul batalioanelor regimentului (artilerie, geniu, structuri de sprijin etc).

Restul tehnicii de luptă, precum şi militarii acestui batalion vor sosi în România în perioada imediat următoare.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Obişnuiţi să reciclaţi medicamentele expirate?

Observator » Evenimente » MApN: Primele convoaie militare americane au intrat în România miercuri seară