Antena Meniu Search
x

Video Maraton de vaccinare cu premii de Ziua Copilului

Un maraton de vaccinare pentru copii are loc şi astăzi, la nivel naţional, pentru a marca Ziua Copilului. Doar tinerii cu vârsta între 16 şi 18 ani se pot vaccina momentan în cadrul maratonului, cu serul produs de Pfizer.

de Alexandra Bucuroiu

la 01.06.2021, 08:41

Vezi și

Vaccinarea copiilor între 12 şi 15 ani ar putea începe de mâine în ţara noastră, după ce vineri a fost autorizată de Agenţia Europeană a Medicamentului.

Momentan, tinerii cu vârste între 16 şi 18 ani se pot vaccina în cadrul maratonului, iar imunizarea se face doar cu vaccinul Pfizer, singurul aprobat deocamdată pentru această grupă de vârstă. Este obligatoriu ca fiecare adolescent să fie însoţit de un părinte.

Maraton cu premii

Ca să atragă cât mai mulţi tineri, în Ialomiţa este organizat primul maraton cu premii: laptopuri, telefoane, tablete. Aici sunt aşteptaţi cei care au între 16 şi 25 de ani şi trebuie să aibă domiciliul în Ialomiţa. Şi în Capitală, cei care vor merge astăzi  la centrul drive-thru din Piaţa Constituţiei vor primi bilete gratuite la circ, teatru şi muzeu.

Este ofertă pentru toate categoriile de vârstă, iar biletele sunt valabile până la finalul anului. Dincolo de planurile optimiste, ritmul vaccinării s-a împotmolit. Astăzi este 1 iunie, ziua în care trebuia să avem 5 milioane de vaccinaţi. Avem doar 4,3 milioane.  

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Unde vă petreceţi Sfintele Paşti?

Observator » Evenimente » Maraton de vaccinare cu premii de Ziua Copilului