Antena Meniu Search
x

Marea demolare la stadionul Ghencea. Gigi Becali şi-a recuperat nocturna şi tabela de marcaj

Dezastru pe stadionul Ghencea, începe marea demolare. Gigi Becali şi-a trimis muncitorii pe arena pe care Steaua Bucureşti a scris istorie timp de 44 de ani. Latifundiarul şi-a recuperat noctura şi tabela de marcaj.

Vezi și

Dezastru pe stadionul Ghencea, începe marea demolare. Gigi Becali şi-a trimis muncitorii pe arena pe care Steaua Bucureşti a scris istorie timp de 44 de ani. Latifundiarul şi-a recuperat noctura şi tabela de marcaj. În timp statul se încurcă în birocraţie. Aşteaptă încă autorizaţii.

Din stadionul Ghencea nu a mai rămas mare lucru. În tribune - în locul suporterilor care făceau altă dată spectacol - acum cresc copaci. Gazonul e ars, sistemul de irigaţie a fost smuls, iar pistele de atletism sunt pline de bălării. 

Tot ce s-a clădit în aproape jumătate de secol de istorie va dispărea începând de luna viitoare. Autorităţile spun că au nevoie de mai puţin de 60 de zile pentru a îndepărta cele 30.000 de scaune şi tonele de fier vechi. Noua construcţie ar trebui să înceapă undeva în martie 2019, iar aceleaşi autorităţi sunt optimiste şi spun că noua investiţie de 65 de milioane de euro va fi gata până în martie 2020.

Noul stadion va fi acoperit, se vor construi un muzeu şi un hotel de cinci stele. Deocamdată, autorităţile se chinuie să obţină autorizaţia pentru lucrări. Iar Gigi Becali îşi recuperează şi el investiţia. 

Latifundiarul şi-a trimis deja muncitorii să demonteze noctura de pe stadionul din Ghencea, dar aceiaşi muncitori trebuie să plece de pe stadion şi cu panoul de afişaj care anunţa viitoriile echipei Steaua. Aceste obiecte nu vor ajunge la fier vechi.

GIGI BECALI, om de afaceri

Le-am vândut, de ce să le dau la fier vechi? Le-am vândut la Călăraşi. Mai bine le vindem decât la fier vechi şi să folosească la om.

Tranzacţia privind nocturna nu e confirmată şi de cei de la Consiliul Judeţean Călăraşi, care sunt finanţatorii echipei Dunărea Călăraşi - proaspăt promovată în Liga întâi.

EDUARD GRAMA, director de achiziţii al CJ Călăraşi

Tabela o avem, iar nocturnă în 2018 nu cred că o putem lua în calcul. Totul va fi nou.

Muncitorii din Ghencea ştiu că tot ei trebuie să reasambleze noctura şi tabela pe stadionul din Călăraşi. 

Tot în această vară, autorităţile ar trebui să înceapă şi dărâmarea velodrumului pe care va fi ridicat noul stadion al echipei Dinamo Bucureşti. Lucrări de modernizare vor avea loc şi la stadioanele Giuleşti şi Arcul de Triumf, pentru că România va găzdui mai multe meciuri la Euro 2020. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

35 de lei kilogramul de carne de miel înainte de Paşte. Consideraţi preţul acceptabil?

Observator » Evenimente » Marea demolare la stadionul Ghencea. Gigi Becali şi-a recuperat nocturna şi tabela de marcaj